***  2008 Azerbaycan Kültür Yılı

*** 2008 Azerbaycan Kültür Yılı

ABONE OL
10:00 - 27/03/2008 10:00
***  2008 Azerbaycan Kültür Yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ALMANYA’DA "2008 AZERBAYCAN KÜLTÜR YILI"

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Almanya’da 2008 Azerbaycan Kültür Yılı" etkinlikleri başladı.
"Almanya’da 2008 Azerbaycan Kültür Yılı" programı, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev ile programın Almanya’da düzenlenmesinden sorumlu Gabriele Minz tarafından Berlin’de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.


KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK İSTİYORUZ

Garayev, Azerbaycan’ın çok zengin bir kültürü bulunduğunu, bunu Avrupa’nın merkezindeki Almanya’ya ve bu ülkede yaşayan insanlara göstermek istediklerini ifade etti.
İlk kez düzenledikleri kültür yılı çerçevesinde insanların Azerbaycan’ın tarihini, tarihindeki müzik ve sanatın yanı sıra bugünkü kültür ve sanatını da tanıyacağını belirten Garayev, tarihte Azerbaycan topraklarında çeşitli dinlerin bir arada sorunsuz yaşadığına dikkati çekti.
Bu tür kültür faaliyetlerinin ülkeler arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini kaydeden Garayev, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada da Türkiye’yle çok güzel bir işbirliği sürdürdüklerini, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok yakın dost olduklarını söyledi.


AZERBAYCAN CAZ MÜZİĞİ KONSERİ

Program hakkında açıklamalarda bulunan Minz de, Azerbaycan kültüründe keşfedilecek birçok yön bulunduğunu, Azerbaycan’ın zengin tarih ve ananelerini görmek için dünyada ziyaret edilmesi gereken ülkelerin başında geldiğini belirtti.
Berlin’deki "Konzerthaus"da konserlerle başlayacak kültür yılının, Berlin’de seminer ve Azerbaycan filmleriyle devam edeceğini ifade eden Minz, bu programın en önemli ayağını Azerbaycan’daki caz müziğinin tanıtımının oluşturduğunu kaydetti.
Azerbaycan’dan çok sayıda sanatçının Almanya’ya geleceğini ifade eden Minz, 13 Haziran-20 Temmuz arasında Dresden kentinde, 15 Temmuz-30 Ekim arasında da Berlin’de sergiler açılacağını, Azerbaycan’dan genç sanatçıların ağustos ve ekim ayları arasında konserler vereceğini, kasım ve aralık aylarında Stuttgart’ta kapanış programları yapılacağını sözlerine ekledi. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.