2002’den Bu Yana İlk Kez Euro ve Dolar Eşitleniyor

2002’den Bu Yana İlk Kez Euro ve Dolar Eşitleniyor

ABONE OL
20:54 - 12/07/2022 20:54
2002’den Bu Yana İlk Kez Euro ve Dolar Eşitleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği ortak para biri Euro ve ABD Doları 20 yıl sonra ilk kez eşitlendi. Bu yılın başından bu yana değer kaybı süren Euro yüzde 12 civarından düşüş yaşadıktan sonra Euro/Dolar kuru 1,0002’ye kadar geriledi.

Euro’daki düşüş sonucu 1 Euro, 1 ABD dolarına eşit hale geldi. İki para birimi son olarak Aralık 2002’de eşit değere sahip olmuştu. O tarihten bu yana Euro, ABD dolarının üzerinde bir değerle işlem görüyordu.

Ekonomistler, Euro’daki düşüşün sürmesini beklediklerini dile getiriyor. Beklentiler ilk etapta 1 Euro’nun 90 cente kadar gerileyeceği şeklinde.

Uzmanlar, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının, yüzde 8’in üzerinde seyreden enflasyonun ve enflasyon karşısında ABD Merkez Bankası FED’in sert faiz artışlarına gitmesinin ABD para biri Doları Avrupa Birliği ortak para biri Euro karşısında güçlendirdiğine dikkat çekiyorlar.

Avrupa’da Rusya’yla yaşanan enerji krizi ve yükselen enerji fiyatları ve resesyon endişesinin de Euro’nun değer kaybını hızlandıran etkenler olduğuna dikkat çekiliyor.

Enflasyonla mücadele için faiz artışlarını sürdüreceğini belirten ABD Merkez Bankası’nın yeni bir 75 baz puanlık artışa daha gidecek olması beklentisi de ABD Doları’nın Euro karşısındaki değer artışını hızlandırıyor.

VOA tarafından geçilen 2002’den Bu Yana İlk Kez Euro ve Dolar Eşitleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 2002’den Bu Yana İlk Kez Euro ve Dolar Eşitleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 2002’den Bu Yana İlk Kez Euro ve Dolar Eşitleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.