ZIVANADAN ÇIKTI

ABONE OL
18:28 - 21/02/2021 18:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zıvana dilimizde iki anlamda kullanılır, marangozların çivi kullanmadan, iki tahta parçasını birleştirmek için, açılan oluklara tahtanın geçirilmesi, yapılan kutu, masa, dolabın bir bütün olarak görülmesini sağlayan oluklara zıvana denir.

İkinci anlamı ise biraz yaşı ilerlemişler hatırlarlar, trafik lambaları bu kadar yokken dört yolun, ortasına üzerinde reklam olan bir tane bidon yerleştirilir, onun içerisine bir trafik polisi geçer trafiği düzenlerdi. İşte o bidona “Zıvana” denirdi.

Günün birinde daha yeni mezun olmuş bir Polisi, İstanbul, Topkapı’ya görevli vermişler, o dönem yollar dar, Anadolu ve Trakya’dan gelen otobüslerin hepsi garaja girmeye çalışıyor tam bir curcuna. Trafik kurallarına kimse uymuyor, ortalık savaş alanı gibi, bizim genç polis, Güneş’in altında üç dört saat görev yaptıktan sonra, kafasına güneş geçmiş, bir yandan tuvalet ihtiyacını gidermeye çalışıyor, diğer bir yandan Amirlerinin korkusu var, görev yerini terk edemiyor, ne yapacağını şaşırmış vaziyette, yolun diğer tarafında bir bekçi görmüş ona seslenmiş. Kardeş çabuk buraya gel!!!

Bekçi arabalardan sıyrılaraktan polisin yanına sokulmuş, buyurun amirim demiş, polis sen trafik kurallarını biliyor musun diye sormuş eehh senden gördüğüm kadar yaparım demiş, polis şimdi içeri sende gir sırt sırta verelim, ben ne yaparsam sende aynısını yap demiş, tabi polis sağ tarafa geçiş müsaadesi veriyor, bekçi sol tarafa geçiş müsaadesi veriyor. O arada yanlış yaptıklarından bir kamyon gelip zıvanaya çarpıyor, ikisi de hayatını zor kurtarıyor ve ikisi de zıvananın içerisinde sıkışmış vaziyette, oradaki insanlar yardıma koşuyor, ne mümkün içerde sıkışmışlar, yardım edenler bir türlü bekçiyle; polisi kurtaramıyorlar.

Bir kaynakçı çağrılıyor, zıvana kesiliyor, bekçi ve polis oradan kurtarılıyor.

Bu Memleketi o kadar sıkıştırdılar ki, dış güçler, iç güçler, sermaye sahipler, bankalar, Ortadoğu meselesi, iltica sorunu, terör otomobil yapımcıları, uçak yapımcıları, hele; hele şu NASA ila siz de uzaya çıkın diyor.

Ne yapsın AKP genel başkanı, otomobil mi yapsın, uzaya mı gitsin, öyle Dünya lideri olmak kolay mı? bunların hepsinin sebebi eyyy

Kılıçdaroğlu, hem de terbiyesiz adam, diyerekten bir tabir kulandı. Bence başkan zıvanada sıkışmış, dışarı çıkmak istiyor, yanındaki bekçi onu çok sıkıştırıyor.

Muhalefet trafik kuralarını bilmiyor,” şayet bilse” ülkeyi elli yıldır sağ partiler yönettiği halde kaostan kurtulamadıkları için suçlu muhalefetmiş gibi birde hakaret edip bunu meşru görüyorlar.

Adam zıvanadan çıkmak için karşısında bir düşman yaratması gerekiyor, çünkü ikilikten besleniyor.

Adamı zıvanadan çıkarırsanız, diplomayı sorma cesaretini dahi gösteremezseniz olacağı buydu eyy Kılıçdaroğlu, AKP’nin gizli ortağı.

Memleketi sağ partilerde yönetse Sözüm ona suç hep sol partilerin, ne hikmet ise bu millette bunu her seçimde yiyor.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.