DOLAR

32,4443

-0.13%
EURO

34,7603

-0.62%
ALTIN(gr)

2.444,01

0,34%
BİST 100

9919.36

0,34%
Ziraat Bankası’ndan Antalya’ya destek

Ziraat Bankası’ndan Antalya’ya destek

ABONE OL
14:18 - 28/12/2020 14:18
Ziraat Bankası’ndan Antalya’ya destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi sürecinde turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ekonomisinin çökme noktasına gelen Antalya iş dünyasının sesine Ziraat Bankası karşılık verdi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın geçen ay Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi başkan ve yöneticilerini ziyaret ederek kent ekonomisi hakkında bilgi alışverişinde bulunmuştu.

ATSO ile Ziraat Bankası arasında ATSO üyelerinin ticari mal alım-satımlarında ve finansmana erişimi konusunda  ‘’Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Projesi’’ iş birliği protokolü imzaladı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, projenin ana amacının tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.

Bu yöntemle tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirileceğini ifade eden Çetin, şunları kaydetti.

‘’Risk sıfıra inince satıcılar esnek vade ve taksit imkânlarını da seçenek olarak sunma olanağına sahip olacaklar. Alıcılar ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma olanağına kavuşurken, kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapabilecek.’’

540 Gün vade olanağı

Alım-satım işlemlerinin POS cihazları üzerinden işleyeceğini anlatan Davut Çetin, şöyle devam etti.

‘’Tedarikçilerin (Satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecek. Alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecek. Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla esnek vade ve eşit taksit seçeneği olmak üzere iki farklı seçenek ile alabilecekler. Örneğin tedarikçi, 100 bin TL’lik bir mal sattığında, pos cihazına 18 aya kadar aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle ödeme alabilecek, aynı şekilde tedarikçi, 100 bin TL’lik mal satışını, tıpkı bir çek gibi maksimum 540 gün olmak üzere vadeli bir şekilde yapabilecek. Tahsilatta herhangi bir sorun yaşamayacak, tahsilatı da bankadan yapacak.’’

Kart limiti tahsisatının bankacılık koşullarına ve firmanın risk durumuna göre bankanın belirleyeceğini ifade eden Çetin ‘’Herhangi bir üst limit bulunmuyor. Herhangi bir sektör kısıtlaması da yok. Bu sistem sadece tedarik zincirinde birbirine entegre olmuş ticari işletmeler arasında uygulanacak. Bir otel işletmesine gıda tedariki sağlayan bir ticari işletme, otel işletmesinin sahip olduğu Bankkart üzerinde vadeli satış yapabilecek’’ dedi.

“Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Projesi” kapsamında düzenlenen protokolü ATSO Başkanı Davut Çetin ve Ziraat Bankası Bölge Müdürü Şefik Diler imzaladı.

Antalya Ticaret Borsası da geçen hafta Ziraat Bankası yöneticileri ile aynı işbirliği projesini imzalamıştı.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.