Zimbabwe'de Açlık Krizi

Zimbabwe'de Açlık Krizi

ABONE OL
05:10 - 10/04/2020 05:10
Zimbabwe'de Açlık Krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler, güney Afrika ülkesi Zimbabwe’de açlık nedeniyle yıkıcı sonuçlarla karşı karşıya kalınmaması için Ağustos ayına kadar 130 milyon dolar yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Dünya Gıda Programı, Zimbabwe nüfusunun yarısı yani 7 milyon 700 bin kişinin ülkede yaşanan kuraklık ve sert fırtına sonrasında gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Bu yıl ülkede beklenen yağışların görülmemesinin tarımı olumsuz etkilediği, bunun da açlık sorununu daha da körüklediği ifade edildi.

Corona virüsü salgınınınsa ülkedeki durumu daha da zorlaştırdığı ifade ediliyor. Zimbabwe’de şu ana kadar tespit edilebilen 11 vaka ve 3 kayıp oldu.

Küresel ekonomideki yavaşlama, Zimbabwe’nin ana sektörü olan madencilikten elde ettiği gelirleri de ciddi anlamda düşürmüş durumda.

Uluslararası Gıda Programı Zimbabwe Direktörü Eddie Rowe, yaptığı açıklamada, “COVID-19 salgını, halihazırda Zimbabwelilerin çoğu masalarına koyacak yemek sıkıntısı çekerken durumu daha da umutsuz bir hale getirdi. Bu durumun bir felakete dönüşmemesi için elimizden geleni yapmalıyız,” dedi.

Zimbabwe’de Şubat ayı itibariyle enflasyon yüzde 540 oldu. Corona virüsü salgını nedeniyle alınan karantina kararları, yüksek olan işsizliği de tetiklemiş durumda.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.