*** Yurt dışındaki Türk sergilerine yoğun ilgi

*** Yurt dışındaki Türk sergilerine yoğun ilgi

ABONE OL
16:43 - 23/11/2008 16:43
*** Yurt dışındaki Türk sergilerine yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Yurt dışındaki Türk sergilerine yoğun ilgi


Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını yurt dışında anlatan 6 sergi, şu ana kadar 500 bini aşkın ziyaretçi çekti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl İspanya, İsveç ve İngiltere’de sergiler açtı. Almanya’da ve ABD’deki sergiler ise sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
İspanya’da önce Madrid San Fernando Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde, daha sonra Sevilla Real Alcazar Sarayı’nda izlenime sunulan ”Altın Satırlar: Sakıp Sabancı Müzesi’nden Osmanlı Hat Sanatı” sergisi, 5 ayda 233 bin 174 kişi tarafından gezildi.

İsveç’in Stockholm Akdeniz Müzesi’nde 4 ay boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulan ”Topkapı Sarayı ve İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzelerinden Porselenler” sergisini, 18 bin 726 sanatsever ziyaret etti.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki British Museum’da 3 ay süreyle görücüye çıkan ”Hadrian: Empire and Conflict” sergisini ise 244 bin 44 kişi gördü.

Almanya’nın Dortmund Sanat ve Kültür Tarihi Müzesi’nde 17 Ağustosta açılan ”Evet-Ja, Ich Will! 1800’den Bugüne Düğün Kültürü ve Modası: Bir Türk-Alman Karşılaştırması” sergisi, 25 Ocak 2009’a kadar gösterilecek. Beğeni kazanan sergi 3 ayda, 8 bin 132 ziyaretçi çekti.

Frankfurt Yahudi Müzesi’nde izlenime sunulan ”Türkiye’de Yahudi Kültüründen Kesitler” sergisini 2 ayda 705 kişi gezdi.
Frankfurt’a 11 Ocak 2009’a kadar konuk olacak ”Lale Kaftan ve Levni: Topkapı Sarayı’ndan Kaftan ve Minyatürler” sergisini de şu ana kadar bin 600 kişi ziyaret etti.

ABD’de, New York Metropolitan Müzesi’ndeki uluslararası katılımlı, ”Babil’in Ötesi: M.Ö. İkinci Bin Yılda Sanat ve Uluslararası Değişim” sergisinde, Türkiye’nin doğu ile batı arasındaki köprü görevi anlatılıyor. (A.A) ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.