WHO: Avrupa pandeminin merkezi haline geldi

WHO: Avrupa pandeminin merkezi haline geldi

ABONE OL
19:35 - 13/03/2020 19:35
WHO: Avrupa pandeminin merkezi haline geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Sağlık Örgütü direktörü Ghebreyesus, 123 ülke ve bölgeden 132 binden fazla Kovid-19 vakası bildirildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada 123 ülke ve bölgeden 132 binden fazla KOVİD-19 vakasının WHO’ya bildirildiğini ve 5 bin kişinin bu pandemiden yaşamını yitirdiğini söyledi.

Avrupa’nın artık Çin dışında dünyanın geri kalanından daha fazla rapor edilen vaka ve ölümle Kovid-19 pandemisinin merkez üssü haline geldiğini söyleyen Ghebreyesus, artık her gün bir önceki güne rapor edilenden daha fazla vaka bildirildiğini aktardı.

“Büyük salgın hastalıklara sahip diğer ülkelerin deneyimlerine bakmalı. ‘Başımıza gelmeyecek’ diye düşünen herhangi bir ülke ölümcül bir hata yapıyor. Bu herkes için olabilir” diyen Ghebreyesus sosyal izolasyon önlemlerinin ve topluluk mobilizasyonu ile birlikte agresif test ve temas takibinin Kovid-19 enfeksiyonlarını önleyebileceğini ve hayat kurtarabileceğini açıkça gösterdiğini söyledi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.