DOLAR

32,5602

0.21%
EURO

34,9891

-0.04%
ALTIN(gr)

2.442,24

0,26%
BİST 100

9716.77

0,26%
Vergi Afları Vicdanları Sızlatmamalı

Vergi Afları Vicdanları Sızlatmamalı

ABONE OL
17:48 - 26/10/2020 17:48
Vergi Afları Vicdanları Sızlatmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TBMM’de yeni vergi affı (Yeniden yapılandırma paketi) çalışmaları devam ederken iş dünyası eşitlik ve adalet duygusunun zedelenmemesine dikkat edilmesini istedi.

Batı Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, iyi niyetle ödenememiş borçların yeniden yapılandırılarak vergi barışına gidilmesine karşı olmadıklarını, ancak borcunu zamanında ödeyen sorumlu tüccarlara da indirim yapılarak vicdanların rahatlanmasını ve adaletin sağlanması gerektiğini belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti.

‘’Kobilerin borçlarının ötelenmesine, yeniden yapılandırılmasına karşı değiliz. Ancak kayıt dışılığı, haksız rekabeti ve sorumsuzluğu teşvik edici davranışlardan uzak durmak, dürüst ve sorumluluğunun bilincinde olan iş insanlarını mağdur ederek vicdanları yaralayıcı kararlara karşı olmalıyız.

Vergi affına gidilmişken borcunu zamanında ödeyen, edimlerine yerine getiren mükelleflerin yeni vergilerinden indirim yapılarak vicdanlar rahatlatılmalı, adalet duygusu zedelenmemeli ve iş insanlarına kötü örnek oluşturulmamalıdır.’’

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.