València, 2022 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ilan edildi

València, 2022 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ilan edildi

ABONE OL
12:23 - 28/10/2021 12:23
València, 2022 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ilan edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanya’nın Valéncia kenti erişilebilirlik, sürdürülebilirlik, sayısallaştırma, kültürel miras ve yaratıcılığa odaklanan Avrupa Komisyonu jürisi tarafından Avrupa’nın akıllı turizm kenti seçildi.

Jürinin değerlendirmesinde València’nın akıllı turizmi teşvik eden projeler geliştirme, ağ oluşturma yenilikçi, sürdürülebilir ve kapsayıcı turizm gelişimini destekleme konusundaki kararlılığı takdir edildi.

Avrupa akıllı turizm başkenti için Ljubljana (Slovenya), Kopenhag (Danimarka), Dublin (İrlanda), Floransa (İtalya) ve Palma (İspanya) dahil olmak üzere 16 farklı ülkeden toplam 30 şehir başvurmuştu.

Valencia Şehri Turizm Belediye Meclisi Üyesi Emiliano García, bu AB ödülü ile “Valensiya Destinasyonu’nun ekonomi ve ticaret sektörleri ile birlikte geliştirdiği sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları takdir edildi” dedi.

“Valencia, kendisini başlıca turist ve Avrupa başkentleri ile eşit düzeyde kozmopolit, akıllı ve sürdürülebilir bir seyahat noktası olarak konumlandırıyor. Karbon ve su Ayak İzi’ni hesaplama, belgelendirme ve azaltma projesi gibi sürdürülebilirlik alanında öncü projeler yürütüyor ve bütünsel bir turist bilgi sistemi geliştiriyor.

Valencia şehirinin yetkilileri, “şehrimiz aynı zamanda bir dünya tasarım başkenti ve buna paralel olarak geleneksel somut ve soyut mirasımızın değerini ve görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz” diyerek çalışmaların devam edeceğine vurgu yaptılar.

Valencia Belediye başkanı yaptığı konuşmada, “en önemli değerlerimiz konusunda netiz ve bunları en iyi şekilde kullanıyoruz. Bu aldığımız ödül bizim için büyümeye devam etmek ve València’yı giderek daha erişilebilir, sürdürülebilir ve dijital hale getirmek için bir teşviktir” dedi.

Valencia’nın aldığı ödülü 2022 yılında tanıtmak için iletişim ve markalaşma uzmanlarından oluşan bir ekibin desteğiyle bir tanıtım videosu hazırlandı ve şehrin önemli bir yerine yerleştirilecek büyük bir heykelden oluşan hashtag ile görünürlüğü ve farkındalığı artırmak için Avrupa Birliği içinde çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek.

Sürdürülebilirlik taahhüdü

València, turizm stratejisini sürdürülebilirlik temeline oturtmuştur ve ilerlemeyi sağlayan ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini karşılayan projeleri teşvik etmektedir. Kentin ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini dikkate alan bu projeler, turizm faaliyetlerinin güncel karbon ve su ayak izi değerlendirmesini de içeriyor.

Valencia, turizmle ilgili faaliyetleri azaltarak ve dengeleyerek 2025 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

Geliştirilmiş erişilebilirlik

Yayalara daha fazla alan sağlamak için büyük çaba sarf edildi. València’nın mobilite taahhüdünün bir parçası olarak, şehirde 156 km’den fazla bisiklet yolu düzenlendi, özel donanıma sahip tesislerin tanıtımı artırıldı, mimari engeller kaldırıldı ve turistik ürünlerin sunumu ve tüketimini ziyaretçilere uyarlamak için çok sayıda proje geliştirildi. Ayrıca hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin için de şehrin sunduğu her şeyin tadını çıkarabilecekleri fiziki altyapı sağlandı.

Turist deneyimini geliştirmek için teknoloji

Turistler ile teknolojinin nimetlerinden faydalanarak devamlı temasta kalabilmek için sohbet robotları ve haftanın 7 günü, günün 24 saati yolculara sunulan akıllı bilgi kioskları kuruldu. Valencia’nın dijital yatırımlarının başarısı olarak şehrin cazibe merkezlerini keşfetmek için yer önbellekleme deneyimleri gibi iletişim araçları örnek olarak gösterildi .

Tarihin korunması

UNESCO Dünya Mirası Alanları ile dolu bir şehir olan València şehri kararlılığını vurguladı: „tarihi ve kadim kültürel mirasını, turistik sunum ve ürünlerini ve cazibe merkezlerini korumaya kararlıyız!”

Bu çalışmalar kapsamında dünyaca ünlü İspanyol yemeği Paella insanlığın somut olmayan kültürel mirası olarak aday gösterildi.

Daha fazla bilgi için: www.visitvalencia.com  Resim: © Visit Valencia

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.