DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Uzak Asya pazarında Türk yaş meyvenin raf ömrü uzayacak  

Uzak Asya pazarında Türk yaş meyvenin raf ömrü uzayacak  

ABONE OL
18:56 - 22/11/2020 18:56
Uzak Asya pazarında Türk yaş meyvenin raf ömrü uzayacak  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz bölgesi sanayici ve ihracatçılarının Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’nın hava kargo merkezi olması yönünde yaptıkları girişimler olumlu sonuçlar vermeye başladı. Isparta’nın hava kargo merkezi olması halinde Uzak Asya pazarında Türk yaş meyve ürünlerinin raf ömrü uzayacak.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar yaptığı açıklamada, bölge ihracatının daha da artırılması ve yaş meyve sebze ürünlerinin uzak doğu pazarlara hızlı ulaşımını sağlamak amacıyla yıllardır Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’nın, ‘Hava Kargo’ merkezi olması için çalıştıklarını anımsattı.

Adar, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda bölge sorun ve önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a aktarma olanağı bulduklarını kaydetti.

TOBB Şurası’nda ilgili bakanların Isparta’nın hava kargo merkezi olması ve navlun ücretlerinin düşürülmesi konusunda olumlu yaklaştıklarını anlatan Ahmet Adar, şöyle devam etti.

‘’Borsa olarak Süleyman Demirel Havalimanında hava kargo hizmetinin açılarak yaş meyve sebze ihracatının da ivme ve pazar genişlemesi sağlanması, havayolu kargo maliyetlerinde indirim sağlanarak ilimiz ve bölgemizdeki ihracatçılara destek olunması için öneride bulunduk.  Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyu THY ile yapacakları toplantıda gündeme alacaklarını ifade etti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise havayolu kargo ücretlerine ilişkin indirim ve navlun desteği konularında çalışmaya başladıklarını bildirdi.’’

Ali Çandır

Yeni pazarlar keşfedilecek

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da yaptığı açıklamada, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’nın Hava Kargo merkezi olması ve navlun fiyatlarının düşürülmesi durumunda Batı Akdeniz bölgesi ürünlerinin uzak pazarlara açılacağını ve yeni pazarların keşfedilmesine katkı yapacağını söyledi. Çandır, şunları kaydetti.

‘’Isparta’nın Hava Kargo merkezi olmasıyla birlikte bizim ürünlerimiz rekabet edebilir hale gelecek. Ürünlerimizin raf ömrü uzayacak. Tır ya da deniz yoluyla uzun zaman alıyor. Türk ürünleri uzak pazarlara açılacak. Yeni pazarlar keşfedecek.  Ülkemiz boşluk dolduran değil sürekli ihracat yapan ve mal veren hale gelecek.’’

Kiraz uzak pazarlara kısa sürede ulaşacak

İhracatçılar, Antalya Havalimanı’nda ihracatta miktar/ağırlık kısıtlaması ile navlun fiyatlarının yüksek olmasından yakınıyor.

Pandemi öncesi Batı Akdeniz bölgesinde başta kiraz olmak üzere elma ve çeşitli meyve ihracatı için Çin, Endonezya, Malezya, Hong Kong ve Tayvan gibi ülke pazarları için ön hazırlık yapılmıştı.

Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’nın Havayolu Kargo Merkezi olması ve navlun ücretlerinin düşürülmesiyle Türk kirazı Uzak doğu ve Uzak Asya pazarlarına kısa sürede ulaşacak ve Türk ürünlerinin bu pazarlarda raf ömrü de uzayacak.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.