DOLAR

32,5440

-0.03%
EURO

34,9295

0.09%
ALTIN(gr)

2.425,94

-0,16%
BİST 100

9645.02

-0,16%
Ülkeler arası rekabet şehirler arası rekabete dönüştü

Ülkeler arası rekabet şehirler arası rekabete dönüştü

ABONE OL
01:23 - 08/03/2021 01:23
Ülkeler arası rekabet şehirler arası rekabete dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yerli üretime, istihdama ve ihracata katkıda bulunan firmaları her zaman destekleyeceklerini belirtti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Sanayi Sitesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı’ya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin eşlik etti.

Antalya’nın üretimdeki marka değerini artıracaklarını belirten Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkıda bulunan firmalarımızı daima destekleyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de esnafımızın her zaman yanında olmaya onların sıkıntılarını en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yerli sanayimizi geliştirerek marka değerimizi yükseltmeye devam edeceğiz.  Büyüyen ve gelişen dünya ile birlikte artık ülkeler arası rekabet şehirler arası rekabete dönüştü. Antalya turizmden tarıma sanayiye kadar birçok alanda çok büyük potansiyele sahip. Özellikle üretim anlamında yerel ve ulusal firmalar bu şehrin bir üretim şehri olmasında büyük emekleri var. Antalya’nın üretimdeki marka değerinin yükselmesi adına yatırımları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.”

Akdeniz Sanayi Sitesinde otomotiv, makine, ahşap ve çeşitli işlerde faaliyet yürütüldüğünü ifade eden Vali Yazıcı, turizm ve tarımda kullanılan ekipmanların bazılarının burada üretildiğini söyledi. Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Akdeniz Sanayi Sitesi otomotiv alanında ülkemizin başta gelen sanayi sitelerinden biri. Birbirinden değerli firmanın üretim yaptığı, ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine, istihdamına ciddi katkı sağladıkları bir bölge konumunda olan sitemizin daha da gelişmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Son yıllarda sanayicilerimizin en önemli sıkıntılarının başında teknik eleman ihtiyacı geliyor. Sanayi bölgelerimiz için iyi eğitim almış kalifiye gençler yetiştirmemiz gerekiyor. Kalifiye gençler yetiştirmek amacıyla çalışmalarımız artarak devam etmektedir.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.