*** Türkiye’de sahte içkiye takip

*** Türkiye’de sahte içkiye takip

ABONE OL
17:36 - 12/04/2009 17:36
*** Türkiye’de sahte içkiye takip
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkiye’de sahte içkiye takip

Bursa, Antalya ve İzmir’deki ölüm olaylarının ardından, yeniden gündeme gelen sahte rakı ve diğer sahte içkilerle ilgili üretim ve dağıtım zincirleri nezdinde inceleme başlatıldı

Edinen bilgiye göre, Bursa’da sahte rakı tüketimi nedeniyle olduğu ileri sürülen ölüm olaylarının ardından, Antalya’da Türkiye’ye turist olarak gelen Alman gençlerin ölümünün sahte votka ile ilişkilendirilmesi ve son olarak da İzmir’de bir vatandaşın hayatını kaybetmesi, ilgili bütün kuruluşları harekete geçirdi.

Olaylarla ilgili adli tahkikat süreci devam ederken, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri de 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun uyarınca, alkollü içki piyasasında ürün kontrolleri yapmaya başladı. 


Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ise alkollü içki piyasasını üretim ve dağıtım ağı yönünden büyüteç altına aldı. Oluşturulan özel ekipler, Bursa, Antalya ve İzmir’e öncelik vererek, ölüm olaylarına neden olan ürünlerin üretenler ve bunların dağıtım zincirlerini araştırıyor.

Bu kapsamda öncelikle sahte alkollü içkileri piyasaya sürenler ve bunların dağıtımını gerçekleştirenler ortaya çıkarılmaya çalışılacak. TAPDK’nın incelemeleri diğer bölgeleri de kapsayacak şekilde yaygınlaşarak, devam edecek. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.