‘Türkiye’de Kredi Kartı Bilgileri Çalındı’ İddiasına Açıklama

‘Türkiye’de Kredi Kartı Bilgileri Çalındı’ İddiasına Açıklama

ABONE OL
17:20 - 12/12/2019 17:20
‘Türkiye’de Kredi Kartı Bilgileri Çalındı’ İddiasına Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de 450 binden fazla kişinin kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddialarıyla ilgili Bankalararası Kart Merkezi açıklama yaptı. Açıklamada iddiaların titizlikle takip edildiği vurgulandı; Türkiye’de kredi kartı sahiplerinin dolandırıcılık risklerine karşı koruma altında olduğu hatırlatması da yapıldı.

Açıklamada, “Basına yansıyan, Türkiye’de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberler, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edilmektedir. Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca kullancıların kartlarının güvenliği konusundaki güncel bilgileri, bilgiguvende.com adresinden kontrol edebilecekleri belirtildi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.