*** “Türkiye kilit ülke”

*** “Türkiye kilit ülke”

ABONE OL
15:28 - 07/11/2008 15:28
*** “Türkiye kilit ülke”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Türkiye kilit ülke"

Avrupa Birliğinin genişlemeden sorumlu temsilcisi Olli Rehn, Türkiye’nin AB üyeliğinin, Avrupa’nın istikrarı için önemli olduğunu söyledi

Fransa Senatosu Dış İlişkiler Komisyonunda konuşan Rehn, AB Komisyonunun 2008-2009 genişleme stratejisi belgesi hakkında bilgi verdi.
Konuşmasının büyük bir bölümünde Türkiye’ye atıfta bulunan Rehn, Türkiye’nin tam üyeliğinin AB’ye getireceği katkının altını çizdi.
Kafkasya krizinin, Türkiye’nin Avrupa’nın güneydoğusunda oynadığı merkezi rolü bir kez daha gösterdiğini belirten Rehn, "Avrupa’nın istikrarı, enerji ihtiyaçları ve AB’nin bölgedeki etkisi, kıtanın güvenliği ve medeniyetler arası diyalog açısından Türkiye çok önemli bir ülke" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda "etkileyici" bir büyüme hızına ulaştığını ve AB perspektifinin son beş yılda Türkiye’de makro ekonomik dengelerde istikrarın sağlanmasına yol açtığını hatırlatan Rehn, Türkiye’nin AB şirketleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.
Rehn, Türkiye’nin AB’nin enerji güvenliği ve çeşitliliğinde kilit bir ülke olduğunu vurguladı.

AB üyelik perspektifinin, Türkiye’deki son siyasi krizin aşılmasında önemli rol oynadığını savunan Rehn, müzakerelerin hızının Türkiye’nin reformları hayata geçirmesine bağlı olduğunu ifade etti.
Rehn, Türkiye’nin Kıbrıs’ın birleşmesi için yapılan görüşmelere de olumlu katkıda bulunması gerektiğini sözlerine ekledi. (AA)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.