*** Türkiye – AB ilişkileri tartışıldı

*** Türkiye – AB ilişkileri tartışıldı

ABONE OL
19:11 - 07/07/2009 19:11
*** Türkiye – AB ilişkileri tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türkiye – AB ilişkileri tartışıldı


Münih yakınlarındaki Unterschleissheim’da SPD teşkilatınca düzenlenen toplantıda SPD Federal Meclis Milletvekili adayı İngrid Lenz-Aktaş, Türkiye ve AB ilişkilerini anlattı

Lenz-Aktaş, Türkiye’nin AB üyeliğinin politik malzeme olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

SPD Belediye Meclisi üyesi ve KKTC Münih temsilcisi Uli Piller’in yönettiği forumda SPD Federal Meclis Milletvekili adayı İngrid Lenz-Aktaş, Türkiye ve AB ilişkilerini anlattı. Türkiye’nin G20’nin içinde bulunduğunu ve artık dev bir endüstriye sahip ülke olduğunu hatırlatan İngrid Lenz-Aktaş, “Biz Avrupalılar kesinlikle Türkiye’yi küçümsememeliyiz. Türkiye’nin üyeliği AB’ye büyük bir güç katacaktır. Ama maalesef hala CSU/CDU’lu politikacılar gerçek dışı beyanlarla Türkiye’nin AB üyeliği konusunu politik amaç olarak kullanmaktadırlar. Düşünün bugün Türkiye AB’ye girmiş olsaydı Kıbrıs’ın Rum veya Türk olduğu artık kimseyi ilgilendirmezdi” dedi.

Türkiye’nin İran olması olasılığının oldukça düşük olduğunu vurgulayan SPD’li politikacı, “Türkiye’deki generaller bizim kafamızdakine uymazlar. Onlar orada Güney Amerika’da veya başka ülkelerde olduğu gibi faşist bir rejim için değil, Atatürk’ün yolunda demokratik bir Türkiye için mücadele verirler” dedi. CHP’nin “Biz Atatürk’ün partisiyiz diyerek” kendilerini yüksek görüp, halktan uzaklaşmasının halka inmeyi daha iyi başaran AKP’ye yaradığını söyleyen Lenz-Aktaş “Ama AKP İslamlaşmada aşırıya kaçarsa buna Türk halkı kesinlikle izin vermez” dedi.

Toplantıda, Unterschleissheim Yabancılar Meclisi üyeleri Haluk Faki ve Oğuz Aktuğ’la görüşen Lenz-Aktaş, tüm Türk kökenli seçmenlerin desteğini beklediğini söylemeyi de ihmal etmedi.

Ahmet İNCEL – ha-ber.com – Münih 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.