*** Türk milleti kavramında tereddütümüz yok

*** Türk milleti kavramında tereddütümüz yok

ABONE OL
17:39 - 11/02/2009 17:39
*** Türk milleti kavramında tereddütümüz yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Türk milleti kavramında tereddütümüz yok"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ”Türk milleti” kavramı konusunda bir tereddütleri olmadığını, demokratikleşme ile bireysel insan hak ve özgürlükleri konusunda her ciddi projenin yanında bulunduklarını söyledi

AB çerçevesinde çeşitli temaslar için Brüksel’de bulunan Baykal, CHP AB Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, "AB yetkilileri bizim tutumumuzu çok iyi biliyorlar. Hükümetin bize yönelik suçlamalarına tercüman olmuyorlar’" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anayasa hepimizin anayasasıdır. Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti, milletin kimliği, niteliği açıkça ifade edilmiştir. Hükümet, bu ifadenin ‘Türk milleti’ lafından kurtulma arayışı içindeyse, bunu bilelim. Bizim böyle bir çabamız yok. Bizim milletimizin adı konusunda bir tereddütümüz yok. Türk lafı dışlayıcı değildir.”

”Bir de Deniz Feneri olayında ortaya çıkan büyük yolsuzluk tezgahının kendisini gösterdiğini” kaydeden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
”İnanılır gibi değil. İnsanların en masum yardımseverlik duyguları istismar edilerek, toplananlar kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye taşındı, şirketler, televizyonlar kuruldu. Bunu yapan insanlar hükümetin yakınları, tanıdıkları, bildikleri, içli-dışlı oldukları insanlar. Bu işlerde yer almış olan birisi şimdi RTÜK’ün başında, bu hükümet tayin etti."  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.