*** Türk Derneği’den 5 bin Euro’luk destek

*** Türk Derneği’den 5 bin Euro’luk destek

ABONE OL
18:19 - 09/07/2009 18:19
*** Türk Derneği’den 5 bin Euro’luk destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk Derneği’den 5 bin Euro’luk destek

Körber Vakfı tarafından Hamburg’da işverenleri sosyal alanlara çekmek amacıyla "Hamburg için bağışta bulun" sloganıyla kampanya başlatıldı

Kampanyayla Hamburg’da faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve işverenlerden alınacak bağışlarla mevcut sosyal projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Göçmen gençlere meslek eğitimi, iş imkanı ile yeni iş yeri kurmak isteyen göçmen kökenlilere danışmanlık hizmeti veren Türk İşadamları Danışma Derneği (ATU), kampanya için 5 bin Euro’luk bağışta bulundu.

ATU Başkanı Mehmet Keskin, "Göçmen gençlerinin eğitimi için geliştirilen her türlü projenin desteklenmesi gerekir" dedi.

Körber Vakfı Uyum Projesi sorumlusu Aydan Özoğuz, 50 kurum ve kuruluştan bağış toplanmasının ve toplanan paraların çeşitli projelerde kullanılmasının hedeflendiği kampanya için bugüne kadar 66 kurumun bağışta bulunduğunu bildirdi. Özoğuz, Hamburg’daki işverenlerden kampanyaya çok büyük ilgi olduğunu belirterek, "Amaç, işverenleri projelerin ve sosyal alanın içerisine çekmek. Bu şekilde Hamburg kentimizin kalkınması ve çok kültürlü bir yaşam tarzının pekiştirilmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

(A.A) Süheyla KAPLAN

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.