Turizmde ETİK-Üniversite İşbirliği

Turizmde ETİK-Üniversite İşbirliği

ABONE OL
14:57 - 25/10/2023 14:57
Turizmde ETİK-Üniversite İşbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) , üniversite sektör işbirliği kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yaşar Üniversitesi ile düzenlenen Dış Danışma Kurulu toplantısında bir araya gelen taraflar öğrencilerin staj olanakları ve mezuniyet sonrası istihdam konularını ele aldı.

Bornova’da bulunan yaşar Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilen toplantıya ETİK adına Başkan Yardımcısı Güner Güney ve ETİK Koordinatörü Leman Erçam, Yaşar Üniversitesi adına ise Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Dr. Oya Turhaner başkanlığındaki heyet katıldı.

2023 – 2024 akademik yılı güz dönemi faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantı Dış Danışma Kurulu Üyeleri’nin motivasyon konuşmaları ile başladı. Ardından öğrencilerin staj sunumları ve bunların değerlendirilmesi yapıldı.

İkinci bölümde Dr. Öğrt. Gör. Oya Turhaner başkanlığında gerçekleştirilen Dış Danışma Kurulu Üyeleri Bölüm Başkanlığı toplantısında Üniversite sektör işbirliği konularına ağırlık verildi. Turizm Fakültesi öğrencilerinin istihdam edilmeleri, sektörün ve öğrencilerin beklentileri ile öğrenim döneminde sektörün içinde daha fazla yer almaları konuları başta olmak üzere gelişimlerine yönelik konular tartışıldı.

ETİK Başkan Yardımcısı Güner Güney birlik olarak üniversitelerle işbirliğine büyük önem verdiklerini ve işbirliğinden olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Güner Güney; “Üniversitelerle bölgenin en büyük turistik işletmeler ve konaklamalar birliği olarak birlikte çalışmaktan son derece memnunuz. Yaşar Üniversitesi de bu konuda partnerlerimizden biri. Turizm öğrencilerinin daha öğrenim dönemlerinde sektörün içinde olmaları çalışma hayatına kolay adapte olmaları açısından hem kendileri hem bizim için önemli. Olanaklarımız çerçevesinde staj olanakları ve istihdam konularına ağırlık vererek kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Bu verimli işbirliğine hem Yaşar Üniversitesi hemde diğer  üniversitelerimizle devam edeceğiz” dedi. (Seyfi Gül)

TOUREXPI tarafından geçilen Turizmde ETİK-Üniversite İşbirliği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Turizmde ETİK-Üniversite İşbirliği haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Turizmde ETİK-Üniversite İşbirliği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.