*** Turizmcilerin umudu Alman emekliler

*** Turizmcilerin umudu Alman emekliler

ABONE OL
19:30 - 18/07/2009 19:30
*** Turizmcilerin umudu Alman emekliler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Turizmcilerin umudu Alman emekliler

Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, Almanya’da emeklilere son 10 yıllık dönemin en yüksek zammının verildiğini belirterek, bunun Türkiye’de üçüncü yaş turizmi için umutları artırdığını söyledi

Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, yaptığı açıklamada, Almanya’da emeklilere son 10 yıllık dönemin en yüksek zammının yapıldığını bildirdi.

Almanya’da farklı oranlarda gerçekleşen zam sonrası emeklilerin maaşlarında 68 Euro’ya varan artışlar yaşandığına işaret eden Yavuz, ”Artış miktarı çok yüksek olmasa da Türk Lirası’nın Euro karşısındaki durumu nedeniyle zammın Türkiye’ye yönelik üçüncü yaş turizmine olumlu etki yapma ihtimali belirdi. Oldukça yaşlı bir nüfusa sahip Almanya’da 20 milyon civarında emekli bulunuyor” dedi.

Emekli Almanlara verilen zammın kış dönemi turizmini canlandırmak için önemli bir fırsat olabileceğine işaret eden Yavuz, şöyle konuştu:

”Ülkemize en çok turist gönderen ülke olan Almanya, aynı zamanda dünyada en çok tatile çıkan insanların ülkesi. Almanya’da meydana gelen önemli gelişmeler, Türk turizmini de etkiliyor. Almanya nüfusunun dörtte biri yaşlıdır. Alman hükümeti ülkenin en kalabalık kesimini oluşturan emeklilerine sahip çıkarak, hem maaşlarına zam yaptı, hem de emeklilik primlerini aşağıya çekerek büyük bir jest yaptı. Bu zam Türkiye’de kış turizminin artırılması için bir fırsattır.”

Yapılan zammın ekonomik destekten çok, yoğun kriz döneminde Alman Hükümetinin emeklilerine verdiği önemi göstermesi açısından önemli bir güven ve moral kaynağı oluşturduğunu vurgulayan Recep Yavuz, psikolojik olarak kendini güven içinde hisseden emeklinin, parayı mutlu ve huzurlu bir yaşama çevirmenin yollarını aradığını kaydetti.

Emeklilerin yeni bir eşya almak yerine tatile çıkmayı tercih ettiğini anlatan Yavuz, ”Yılda yaklaşık 3-4 kez kısa ve en az bir kez uzun tatile giden emekli şimdi bu planlarını rahatlıkla yapma imkanı bulacak. Maaşları artan Alman emeklileri çekebilirsek, kış dönemi turizmi canlanır. Emekliler özellikle Kasım – Nisan ayları arasında tatile çıkıyorlar. Alman emekliler tatil için İspanya, Türkiye ve Tunus’u tercih ediyorlar”dedi.

EMEKLİ TURİST NE İSTİYOR

Recep Yavuz, emekli Alman turistlerin genellikle sakin ve huzurlu bir ortam, mütevazi fakat her şey dahil sisteminde bir otel, tatili boyunca ihtiyaç halinde başvurabileceği modern donanımlı hastane ve doktorluk hizmeti, kendisine rehberlik edecek Almanca bilen bir kişi, çamaşırlarının yıkanması için imkan, tatili boyunca en az bir kez diğer emeklilerle bir araya gelerek yemek yiyerek, dans edebileceği bir akşam yemeği, yakın çevrede yapabileceği yorucu olmayan yürüyüş istediğini belirtti.

Türkiye’de, Alman emeklilerin istediği tüm özelliklerin mevcut olduğunu bildiren Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

”Almanlar kış aylarında özellikle Antalya bölgesini tercih ediyorlar. Ancak bu yeterli sayıda olmuyor. Halbuki Alman turistler için Antalya’daki oteller her türlü imkanı sağlıyorlar. Alman emekliler için yeni imkanlar sunarsak, 500 binden fazla Alman emekliyi kış aylarında ülkemize çekebiliriz. Türkiye’yi emekliler için sürekli ve kalıcı bir tatil ülkesine çevirebilirsek yıllar önce bu potansiyeli görüp yılda 500 bin Alman emekliyi çeken İspanya’nın önüne geçebiliriz. Türkiye kış turizmini canlandırmak için bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırmalı.”

(A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.