DOLAR

32,3490

0.29%
EURO

35,1363

-0.06%
ALTIN(gr)

2.307,64

1,34%
BİST 100

9079.97

1,34%
Turizm sektöründe çalışanların kaçışı salgında daha da arttı

Turizm sektöründe çalışanların kaçışı salgında daha da arttı

ABONE OL
23:29 - 25/10/2021 23:29
Turizm sektöründe çalışanların kaçışı salgında daha da arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Döviz kazandırıcı hizmetleriyle Türkiye ekonomisine büyük katkı yapan turizm sektöründe çalışanların sektörden kaçışının salgın sürecinde daha da arttığı belirtilerek işveren ve yöneticilerinin özeleştiri yaparak çalışanların sorunlarının çözülmesini istedi.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, nitelikli eleman sorunu ile sektörde çalışanların kaçışı ile istihdam sorununu ve çözüm önerilerini tartıştı. Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Turizm firması sahibi Recep Yavuz yönetimindeki toplantıya Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ATİB), Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD), Antalya Rehberler Odası (ARO) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Profesyonel Otel Yöneticileri (POYD) başkan ve yöneticileri katıldı.

Turizm sektör temsilcileri yaptıkları açıklamalarla covid-19 salgını süreciyle birlikte turizmden kaçışın hızlandığını ve tersine göç sürecinin başladığını belirterek, önlem alınmasını istedi.

Antalya’da 1,5 yıldır işsiz kalan turizm çalışanlarının başta seracılık, kuryelik, emlakçılık, sigortacılık, çağrı merkezleri gibi alanlara yönelerek, ayakta kalmaya çalıştığını ve çoğunun turizm sektörünü hayatlarından çıkardığına dikkat çekildi.

Turizmciler, şu görüşleri dile getirdi.

‘’Yaşanan ülkesel ve global krizlerin yarattığı belirsizlik ve bunun gelecekte de sektörü tehdit edebilecek bir potansiyel olması dolayısıyla çalışanların sektöre güvenini sağlayacak uzun vadeli projeksiyonlar hayata geçirilmeli.

Türkiye’nin son yıllardaki turistik başarısına rağmen, çalışanların koşullarının aynı hızla revize edilmemesi ve dikkate alınmaması çalışanların sektörden uzaklaşmasına yol açarken, önceleri ‘prestijli’ olan turizm mesleği son yıllarda ‘son çare’ olarak görülmeye başlandı. Çalışanların günümüz koşullarına göre çok geride kalan özlük hakları, çalışma saatleri, kariyere dair bir öngörü yapılamaması, sezonluk iş imkânı sunması ve sıklıkla yaşanan krizlerle artan belirsizlik ortamı çalışanların turizmden uzaklaşmalarının en belirgin sebepleri olarak ortaya çıktı.’’

Türk turizminin bugünlere gelmesindeki en büyük payın fedakarca çalışan turizm personeli olduğu belirtilen toplantıda, şu görüşlere yer verildi.

‘’Turizmin gelişmesine paralel olarak, çalışanların mutluluklarının artması gerekirken, her geçen yıl artan belirsizlikler ve bir türlü normal hayat standartlarına getirilmeyen çalışma şartlarının üstüne gelen pandemi süreci ile birlikte turizmden kaçış hızlanmış ve tersine göç süreci başlamıştır. Özellikle Antalya bölgesinde 1,5 yıldır işsiz kalan turizm emekçilerinin seracılık, kuryelik, emlakçılık, sigortacılık, çağrı merkezleri gibi alanlara yönelerek, ayakta kalmaya çalışmış ve büyük bir kısmı turizmi hayatlarından çıkardı.’’

İşverenler özeleştiri yapmalı

Türkiye’de 40 yıllık geçmişi olan turizm sektörü yönetici ve işverenlerin bu konuda özeleştiri yaparak dünyada 6’ncı sıraya lığına kadar yükselen Türk turizminin çalışanların koşullarının dünya standartlarına getirilmesini isteyen turizm sektör temsilcileri sorunları şöyle sıraladı.

‘’Turizmde mavi yakalıların çalışma koşulları ve özlük hakları standardın altında kaldı, sezonların kısalığı ve önünü görememek sektörden kaçışa neden oldu. Her 2 yılda bir krize maruz kalan sektöre güven duyulmadı.

-Mesleki gelişme ve kariyer hedeflerinde turizmde bir ışık gözükmediği için, enerji, bankacılık, bilişim gibi alanlar ön plana çıktı. Gençlerin önemli bir bölümü yurtdışında iş imkanları peşinde ve beklentileri karşılanmadığı için Z kuşağı turizme uzak.

-Yabancı ülkelerden gelen ve daha ucuza çalışan personelin sektörde çok güncel olduğu için gençler turizmi bilmiyor, büyük bir çoğunluğu garson olacağını sanıyor. Üniversiteler yabancı dil eğitiminde turizm sektörün talebine yanıt veremiyor. -Balıkesir Turizm MYO’na sadece 8 kişi kayıt yaptırdı, belki de kapanacak.  Sektörün genelinde, şoförlerden rehberlere, otel personellerinden acente çalışanına kadar bir mağduriyet var. Pandemi sonrası tersine göç başladı ve çalışanlar köyüne döndü. Dil bilen kişiler başka sektörlerde daha çok avantajı hale geldi.’’

Öneriler

Çalışanlara 12 ay ücret garantisi verilmesini isteyen turizm sektör temsilcilerinin önerileri de şöyle.

‘’Turizm çalışanlarının şartları ve özlük hakları ivedilikle revize edilmeli, turizm sektörünün şartları diğer sektörlerin altında kalmamalı.

-Turizm sezonunun 12 ay olmasa bile ilkbahar ve sonbaharın bir kısmını kapsayacak şekilde 9-10 aya çekilmesi için somut adımlar atılmalı.

-Eskiden turizm imrenilecek nadide bir sektördü, artık bu imaj yok. Bir an önce turizme hak ettiği saygınlığı kazandırmak için bilgilendirici projeler hayata geçirilmeli.

-Turizm çalışanları için kaynak-fon oluşturulmalı. Sezonun 12 aya uzaması neredeyse imkânsız. Dünyada da bunun bir örneği yok. Mass turizmin en büyük handikabı sadece 7-8 ay iş imkânı yaratması. Bu mağduriyet turizmden kaçışın en önemli nedeni. Çalışanlara 12 ay ücret garantisi verilmeli ve bunun için kaynak, sezonun durgun dönemlerinde işletmeler ve devlet tarafından karşılanmalı.

-İşveren ve çalışan arasında karşılıklı olarak aidiyet duygusu oluşturulmalı.

-Turizm çalışanı sezonluk pamuk işçisi gibi görülmemeli.

-Turizm fakülteleri ve meslek yüksekokulları ile sektörün iş birliği güçlendirilmeli ve ortak çalışmalar başlatılmalı.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.