Turizm sektörü Antalya Turizm Fuarı’na hazırlanıyor

Turizm sektörü Antalya Turizm Fuarı’na hazırlanıyor

ABONE OL
23:36 - 21/07/2020 23:36
Turizm sektörü Antalya Turizm Fuarı’na hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Pandemide dünya ekonomisinde yaşanan durgunluk 2020 yılı Türk turizmini de çok olumsuz etkilerken 2021 yılına hazırlanan turizm sektörü, bu yıl ikincisi düzenlenecek Antalya Turizm Fuarı’nı  (ATF) bekliyor.

ATF kurucusu Selçuk Meral, Antalya Turizm Fuarı’nın ikincisini 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceklerini bildirdi. Türk turizminin en önemli pazar paydaşları ile turizm endüstrisini bir araya getireceklerini belirten Meral, ‘Kaygının tedavisi hareket halinde olmaktır ’ sözünden yola çıkarak turizm sektörünü hareket etmeye çağırdı.

ATF’nin 2 bini yabancı 3 bin seyahat acentesi ile birlikte 8 bin üst düzey turizm profesyonelinin katılımıyla sezonun en önemli sinerjisine hazırlandıklarını anlatan Meral, şunları kaydetti.

”Partnerlerimiz, destekçilerimiz ve katılımcılarımızla, turizm endüstrisine ATF ile hareket kazandırarak 2021 satış pazarlama sezonuna proaktif bir giriş yapmak istiyoruz.  8 bin üst düzey turizm paydaşı ile Antalya’da 2021 sezonuna hazırlık yaparak turizm endüstrisini ATF’nin yaratacağı devinime katılmaya davet ediyoruz.”

-2020 tarihi bir yıl olacak

ATF kurucusu Selçuk Meral, 2020 yılının dünyada hiç kimsenin beklemediği tarihi bir yıl olacağını belirterek, şöyle devam etti.

”2020 hiç kimsenin beklemediği derecede zor bir yıl olarak tarihi zamanlar yaşamamıza neden oldu. Sektör çok zarar gördü, ancak bu da tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak. Türk turizm sektörü nasıl şimdiye kadar her türlü zorluğu yendi ise bunu da yenecek. Her zamankinden daha güçlü, daha emin adımlar ile ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin dünyanın en önemli turizm merkezi olabileceğine yürekten inanıyoruz. Pandemi sürecinde daha çok ortak hareket etme,  daha çok birlik, daha çok hareket ile Türk Turizmcisi her zorluğun üstesinden gelecek.”

Turizmin kalbi Antalya’da tüm dünya turizm profesyonellerini kucaklayarak ortak duyguda, ortak kazançta buluşturacak olan  ATF bu yılın en iddialı ilk Turizm Fuarı olacağını anlatan Meral, ”Kimse için değil önce kendimiz için tüm dinamiklerimiz  ile süratle yeni yol haritaları belirlemeliyiz. Yeni dedikleri oyunun, en dinamik oyuncusu biz olmalıyız.  ATF çok kısa bir süre de dünya Turizm camiasının en önemli buluşma noktalarından biri olacak, buna katılmaya davet ediyorum, diyerek iddiasını bir kez daha ortaya koydu” dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.