TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’

TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’

ABONE OL
13:20 - 26/07/2021 13:20
TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İspanya´nın Federal Almanya Hükümeti tarafından “yüksek riskli bölge“ olarak ilan edilmesiyle birlikte orada bulunan turistler için seyahat etme şartlarında bazı değişiklikler meydana geldi.

Buna göre Mayorka, Kanarya Adaları´nda veya Costa Brava gibi tatil bölgelerinde bulunan Alman tatilciler, bugün saat 23:59´a kadar negatif sonuç gösteren bir korona testi ile normal şekilde ülkelerine dönebilecek.

Yarından itibaren o bölgelerden Almanya´ya dönecek olan tatilciler, ya tamamen aşılı veyahut da korona hastalığına yakalanarak iyileştiklerini gösteren bir belge göstermek zorundalar, ya da on günlük bir karantinaya tabi tutulacaklar. Bu on günlük karantinayı beş günden sonra negatif bir test ile yarıda kesmek mümkün.

Aynı şartlar İspanya ile birlikte “yüksek riskli bölge“ olarak ilan edilen Hollanda ve Gürcistan için de geçerlidir.

Buna rağmen dünyanın en büyük tur operatörü sayılan TUI´ye göre dünkü Pazar gününe kadar Mayorka´da tatil yapan Alman turistlerin arasında tatilini yarıda kesen ya da henüz oraya gitmemiş kişilerin arasında rezervasyonlarını iptal eden çok az kişi var.

TUI´nin sözcülerinden Aage Dünhaupt, dpa ile konuşurken bu konuda şu yorumda bulundu: „Playa de Palma´dan gelen ilk bilgiler, insanların tatillerine devam etmek istedikleri yönde. Orada bulunan Alman tatilci, genel olarak rahat hissediyor. Çoğu tam aşılı ve buna rağmen kalabalık yerlere gitmemeye özen gösteriyorlar.”

Bu arada Alman Seyahat Birliği DRV, Federal Almanya´nın İspanya´yı “yüksek riskli bölge” olarak ilan etmesini eleştirdi. Bu konuda konuşan DRV başkanı Norbert Fiebig, bu kararın tam tatil sezonunun ortasında “birçok tatilcinin ve özellikle tatil yapan çocuklu ailelerin tatil planlarını yok ediyor” dedi.

DRV tarafından yapılan tahminlere göre şu anda 200 bin Alman paket turu turist, İspanya´da tatil yapmakta ve bunun yüzde 60´ı Mayorka ve komşu adalarında tatil yapıyor. Bunun yanında yaklaşık aynı sayıda tatilini kendi organize eden bireysel turist daha İspanya´da tatil yapmakta.  Resim: © AETIB

TOUREXPI tarafından geçilen TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’ haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.