*** TFF Avrupa’da futbolcu araştıracak

*** TFF Avrupa’da futbolcu araştıracak

ABONE OL
15:43 - 29/07/2009 15:43
*** TFF Avrupa’da futbolcu araştıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TFF Avrupa’da futbolcu araştıracak

Futbol Federasyonu, Avrupa’da oluşturduğu ofisle, Avrupa’da genç yetenekleri araştıracak

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, federasyonun Avrupa temsilciliğinin ilk etapta bünyesine kattığı 19 gözlemci antrenörüyle Avrupa’daki yetenekli Türk kökenli futbolcuları taramaya başlayacağı bildirildi.


Gözlemci antrenör seçimlerinin son derece titiz bir çalışmayla gerçekleştirildiği ve seçilen gözlemci antrenörlerin bir bölümünün A lisans, bir bölümünün teknik direktör lisansı taşıdığı, bir bölümünün ise sportif direktör unvanına sahip olduğu kaydedildi.

İlk toplantısını 18 Temmuz’da Almanya’nın Köln kentindeki TFF Ofisi’nde gerçekleştiren gözlemci antrenörlerin sayısı, kısa bir süre içinde 19’dan 25’e çıkartılacak ve daha geniş bir tarama ekibi oluşturulacak.


Köln’deki toplantının açılış konuşmasını yapan TFF Avrupa Ofisi Teknik ve İdari İşler Direktörü Erdal Keser, yeni katılan antrenörlerin görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi.


Erdal Keser, hedeflerinin Avrupa’nın her köşesindeki Türk oyuncuları takip etmek olduğunu, araştırmaların 14 yaş grubundan itibaren başlayacağını, futbolun yanı sıra bayan futbolu ve futsalı da kapsayacağını ifade etti.


Avrupa Ofisi’nin genel koordinatörü Murat Gusinalı ise Avrupa Ofisi’nin hayata geçirdiği ”Futbolcu izleme” (scouting) programı hakkında gözlemci antrenörlere bilgi aktardı.


Bu arada, 1 Ağustos Cumartesi günü itibariyle şu aşamada TFF Avrupa Ofisi’ne bağlı olarak Akın Ağdaş, İrfan Buz, Erdoğan Yakan, Ercan Demirbilek, Kasım Gökyıldız, Zafer Paran, Emin Birinci, Ayhan Erusta, Yüksel Durmuş, Hasan Kelkit, Taşkın Kara, Şener Demirkaya, Kadir Coşkun (Almanya), Koray Palaz, Kazım Şengönül (İngiltere), Tuncay Aksoy (Hollanda), Beytullah Yöney (Belçika), Murat Topal (Avusturya), Mete Razlıklı (İsviçre) görev yapacak.


(A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.