***  Terör kurbanları toprağa verildi

*** Terör kurbanları toprağa verildi

ABONE OL
09:46 - 29/07/2008 09:46
***  Terör kurbanları toprağa verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

İstanbul’u kana bulayan bombalı saldırının kurbanları toprağa verildi

Erdoğan, yurttaşları teröre karşı birlik olmaya çağırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gün birlik günüdür, beraberlik günüdür. Teröre karşı milletçe ne kadar bir ve beraber olabilirsek, ne kadar dayanışma içerisinde olabilirsek, ne kadar terörü yalnızlığa itebilirsek o kadar başarılı oluruz" dedi.

Güngören’de patlamaların meydana geldiği yerleri incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, terörün, dini, milleti, vatanı, ırkı olmayan bir olay, bir fenomen olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütleri ve onların temsilcilerinin halktan desteğini kaybetmesi lazım. Milletçe el ele vereceğiz. Güvenlik güçlerimiz polisiyle, askeriyle teröre karşı mücadelesini sürdürüyor, sürdürecek" dedi.
Konuşmasında, medyadan isteklerini de dile getiren Erdoğan, "Şurada kan revan içinde yatan vatandaşı ekrana getirmek suretiyle halka iyilik yapmıyorsunuz. Terör örgütünün propagandası yapılıyor. Bunun yapılmaması lazım" uyarısında bulundu.
Erdoğan, bir gazetecinin ”Olayla ilgili herhangi bir terör örgütü ismi geçiyor mu” sorusu üzerine , ”Bunlardan kaçınalım. Terörün, terör olarak adını koyalım. Adını koyduğumuz zaman onun propagandasını yaparız. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların neticesinde böyle bir şey yakalandığında bulgular, belgeler, kişiler yakalandığında bunu zaten emniyetimiz açıklayacaktır” yanıtını verdi.
Menderes Çıkmazı Sokağı üzerinde hasar gören dükkanlara tek tek girerek, sahiplerine ve bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunan Erdoğan’ın inceleme gezisine bakanların yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı.

10 KİŞİNİN CENAZE NAMAZI KILINDI

Patlamalarda hayatını kaybeden 17 kişiden 10’unun cenaze namazı, Fetih Camisi’nde, Başbakan Erdoğan, devlet bakanları, parti temsilcileri ve saf tutan çok sayıda vatandaş tarafından kılındı.
Namazın ardından, Trabzon’da toprağa verilecek Yunus Öztürk, Giresun’da toprağa verilecek Alim Mantarcı, Osmaniye’de toprağa verilecek Mehmet Fikri Kuş, Sabahat Kuş, Amasya’da toprağa verilecek Aleyna Çelik’in cenazeleri memleketlerine gönderilirken, Halit Öge, Sultan Şentürk, Macide Aydın, Filiz İkiz ve Şeyma Özkan’ın cenazeleri İstanbul’da toprağa verildi.

"EN ÖNEMLİ HASSASİYETİMİZ OLAYIN AYDINLATILMASI"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, patlamalarla ilgili en önemli hassasiyetlerinin olayın aydınlatılması olduğunu belirterek, ”Şu anda emniyet bütün gücüyle buna çalışıyor” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir toplantı yapan Atalay, ”Elimize aydınlatıcı bilgiler geliyor çalışmalar sürdükçe. Ama biliyorsunuz bunları titizlikle devam ettirmek lazım ki sonuca ulaşalım. Onun için o konuda pek bir açıklama yapmak istemiyoruz” diye konuştu.
”Olayı gerçekleştiren örgüte yönelik bir bilgi olup olmadığı” ve ”şu an herhangi bir gözaltı yapılıp yapılmadığı” yönündeki sorulara, ”O konuda hiçbir şey söylemiyoruz şu an” yanıtını verdi.

"BOMBA TÜRÜNÜ AÇIKLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

İstanbul Valisi Güler Atatürk Havalimanı’nda bir gazetecinin bombanın türünün belirlenip belirlenmediği yönündeki sorusuna, ”Televizyonlarda farklı bilgiler yer alabilir, ancak bizim teknik değerlendirmelere, alınması gereken ikinci hatta üçüncü teyitlere dayanmadan böyle bir bomba türünü açıklamamız mümkün değil” yanıtını verdi.
Vali Güler, bombanın türünün açıklanmasının soruşturmanın sürdürülmesine de uygun düşmediğini dile getirerek, bir an önce bu işin faillerinin bulunabilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Hastanelerdeki yaralıların sayısının da 40’a indiğini belirten Güler, bu yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

"TERÖR TÜRKİYE’Yİ ASLA YILDIRAMAZ"

Cumhurbaşkanı Gül, saldırıyla ilgili olarak, ”Terör, Türkiye’yi asla yıldıramaz. Sonuna kadar terörle azimle mücadele edilecektir. Bu olaylar, millet olarak dayanışmamızı daha çok artıracak. Hep beraber çok daha derin, çok daha canlı ve hep beraber terörü çok güçlü bir şekilde lanet edeceğiz” dedi.


BÜYÜKANIT’TAN KINAMA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul Güngören’de masum vatandaşları hedef alan "alçakça saldırıdan derin üzüntü duyduğunu ve bunu yapanları nefretle telin ettiğini" bildirdi. "Bu insanlık dışı saldırının faillerinin mutlaka yakalanacaklarına ve yaptıklarının hesabını vermek üzere yargı önüne çıkarılacaklarına inanıyorum" dedi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Patlamalarda hayatını kaybeden 17 kişinin isimleri şöyle:
”Fadime Beşkan, Macide Aydın, Hayrettin Güler, Şeyma Özkan, Taha Yıldızlı, Aleyna Çelik, Servet Asan, Alim Mantarcı, Filiz İkiz, Murat Ağca, Halit Öge, Mehmet Fikri Kuş, Sabahat Kuş, Yunus Öztürk, Dursun Ali Aydemir, Furkan Şentürk ve Abdullah Güller.”
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.