Soylu: ‘Ne Yapayım Senin Teröristini Nereme Koyayım?’

Soylu: ‘Ne Yapayım Senin Teröristini Nereme Koyayım?’

ABONE OL
18:28 - 02/11/2019 18:28
Soylu: ‘Ne Yapayım Senin Teröristini Nereme Koyayım?’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye’nin yakalanan IŞİD mensuplarını vatandaşı oldukları ülkelere geri göndereceğini belirterek Avrupa ülkelerinin bu konuda adım atmamasından yakındı.

Ankara’da katıldığı bir fuar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu, Avrupa ülkelerinin kendi vatandaşı IŞİD mensuplarını vatandaşlıktan çıkarmasını eleştirdi.

“Kimsenin DAEŞ mensubunun oteli değiliz”

Hollanda vatandaşı IŞİD üyelerinin vatandaşlıktan çıkartılmasıyla ilgili sürecin başlatıldığı yönünde çıkan haberlere ilişkin soruları yanıtlayan Soylu, yabancı uyrukluların, yasal işlemlerin ardından kendi ülkelerine gönderileceğini söyleyen Soylu, “ben ne yapayım senin teröristini, nereme koyayım senin teröristini? Nasıl tutayım nerede tutayım? Diyelim cezaevinde tuttum. Çıkınca senin teröristine vatandaşlık mı vereyim?” diye konuştu ve devam etti:

“Bu sadece Hollanda’nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş. DEAŞ’lı birisi olduğunda kendi vatandaşlığından çıkarıyor. Yani vatansız bir hale getiriyor. Ondan sonra bulunduğu ülkede onun herhangi bir yere gitmesi hususunda kendine ait bir sorumsuzluk ortaya koyuyor. Bu önümüzdeki günlerde bütün dünyada konuşulması gereken bir süreçtir. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz.”

Türk vatandaşı olan IŞİD’lilerle önce mülakat yapıldığını ardından savcılığa gönderildiğini kaydeden içişleri bakanı, yabancı ülke vatandaşı IŞİD üyelerinin sadece gönderilecekleri ülkede idam cezası olması durumunda ayrı bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu söyledi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.