Şahin Bağlama Okulu, kuruluşunun 24. Yılını güzel bir konserle kutladı

Şahin Bağlama Okulu, kuruluşunun 24. Yılını güzel bir konserle kutladı

ABONE OL
23:09 - 04/06/2024 23:09
Şahin Bağlama Okulu, kuruluşunun 24. Yılını güzel bir konserle kutladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dün akşam ATZE Müzikal Tiyatrosu’nda pek beğendiğim güzel bir Türk Halk Müziği konseri izledim. Eğitmenliğini Baba oğul Haydar ve Merdan Şahin’in yaptığı Şahin Bağlama Okulu öğrencileri Türkiye’den gelen konuk halk ozanları Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz’in de katılımıyla güzel bir konsere imza attılar.

Sunumunu Serkan Büğrü’nün yaptığı 2 bölümden oluşan konserin birinci bölümü Haydar Şahin’in yaptığı selamlama konuşması ile başladı. Ardından kuruluşunun 24. yılını kutlayan Şahin Bağlama okulunun öğrencileri sahne alırken salonda aileleri onları heyecanla izledi.

Sultan Şahin, Sultan ve Nesimi Kayar, Sevim Cangür, Sultan Ertürk, Leyna Cengiz, Duygu Bilen, Zöhre Göksu Ünal, Murat Küplü, Orhan Şahin, Umut Coşkun, Arda Çardaklı, Mert Çardaklı, Berk Karadayı ve Necdet Gürel (Diyarbekir yoluna); Furkan Aslan (nefesli) ve bağlamalarda Özlem Öztürk, Deniz Şahin (Benim Telaşım), Hüseyin Karadağ, Sefa Şahin (Tutuşur dizlerim), Emirhan Tanrıver, Bengisu Tanrıver, Cem Kaya (Ölesiye özledim), Berkay Ertürk (Dam üstüne çul serer), Emre Gezer (Gitme turnam vuracaklar), Murat Akdağ, Süheyla Şen (Ceylan tezmiş), Cem Yıldırım, Görkem Özbay ve Merdan Şahin; ritim sazlarda Naci Civan ve İbrahim Günal eşliğinde birbirinden güzel ve anlamlı halk ezgilerini solo olarak okurlarken, Sultan ve Nesimi Kayar (Düet olarak: Şu benim divane gönlüm) ile Özlem Öztürk ve Bengisu Tanrıver (Düet olarak: Ruhumda sızı) adlı eserleri seslendirdiler. Birinci bölümde koro ‘Adana köprü başı’ adlı türküyü seslendirdi.

Bu bölümün 7. eseri İzmir Marşı’nı Umut, Arda, Aleyna ve Mert seslendirirken tüm salon onlara eşlik etti ve marşın sonunda büyük alkış aldılar.

Birinci bölümde Merdan Şahin, Nesimi Kayar ve Sefa Şahin, şelpe tekniği ile farklı bir sunum (Seherde bir bağa girdim) yaptı. Bu bölümde Haydar Şahin eşi Sultan ve oğlu Merdan’ın birlikte ile 2 türkü seslendirdikten sonra Merdan Şahin’in solo eserler ve beste çalışmalarına yer verdiği bölümde, Naci Civan, İbrahim Günal ve Furkan Aslan kendisine eşlik ettiler.

Birinci bölüm Türkiye’den gelen konuk sanatçılar Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz’in seslendirdiği ve türkünün sonunda Haydar Şahin’in de onlara eşlik ettiği ‘Eski libas gibi’ adlı eserle sona erdi.

Konserin ikinci bölümünde konuk sanatçılar türkülerin güçlü sesleri, usta sanatçılar Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz yaklaşık bir saat kadar sahnede kalarak yaptıkları program ile salondaki müzikseverleri ve bizleri kısa bir müzikal Anadolu turuna çıkardılar. Benim de yürekten alkışladığım sanatçılar programları sonunda büyük alkış aldılar.

Konser konuk sanatçılar Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz, Haydar, Sultan ve Merdan Şahin ile Şahin Bağlama Okulu öğrencilerinin de yer aldığı ‘İşte gidiyorum çeşmi siyahım’ final türküsü ile sona erdi.

Konser sonrası anne ve babaanne Filiz Şahin oğlu Haydar Şahin, gelini Sultan Şahin ve torunu Merdan Şahin’i kutlayarak onlara birer gül verdi. Her üçü de bu anlamlı hediyeye annelerinin elini öperek kendisine teşekkür ettiler.

Haber ve Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP