Saadet Partisi Hamburg Bölge Teşkilatı’ndan “Almanya’da kültür tarihimiz” konferansı

Saadet Partisi Hamburg Bölge Teşkilatı’ndan “Almanya’da kültür tarihimiz” konferansı

ABONE OL
17:16 - 25/06/2025 17:16
Saadet Partisi Hamburg Bölge Teşkilatı’ndan “Almanya’da kültür tarihimiz” konferansı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İlhan Baba/HAMBURG

Saadet Partisi Avrupa Hamburg Bölge Teşkilatı, Almanya’daki Türk toplumunun kültür ve tarih bilincini artırmak amacıyla “Almanya’da Kültür Tarihimiz” konulu konferans düzenledi.

Hamburg’ta düzenlenen Konferansa, farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saadet Hamburg Bölge Başkanı Salih Demirci, yaptığı konuşmada, farklı görüşlerden insanların aynı çatı altında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirci, “Türk toplumunun çeşitli kesimlerinin bizi biz yapan değerlere ortak vurgu yapması bizleri son derece mutlu etti. Davetimize icabet eden kıymetli sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Konferansın ana konuşmacısı Almanya IKG Enstitüsü’nden Kültür tarihçisi Dr. Latif Çelik, Türk-Alman ilişkilerinin yalnızca göçle başlamadığını, bu ilişkilerin Osmanlı dönemine kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. “İki milletin ortak tarihini her iki tarafın da iyi bilmesi gerekir. Bu bilgi, sadece geçmişi anlamak için değil, geleceği daha sağlıklı inşa etmek için de gereklidir” diyen Çelik, kültürel etkileşimin tarihsel boyutlarını eğitim, ticaret, askeri işbirlikleri ve sanat gibi alanlar üzerinden örneklerle anlattı.

Latif Çelik, “Hasan ile Hans’ın aynı dönemi benzer bilgilerle fark edebilmesi için bu tarihi ortaklığı bilmek önemlidir” sözleriyle, iki toplumun ortak hafızasına vurgu yaptı.

Dr. Çelik, Türklerin Almanya’daki kültürel etkilerine de değinerek, tarih bilincinin ve kültürel hafızanın geliştirilmesinin, Türk-Alman dostluğuna yeni bir perspektif kazandıracağını belirtti.

Almanya’da kültür tarihimiz konulu konferans, katılımcıların soruları ve karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP