Rusya’nın zenginleri son haftada toplam 83 milyar dolar kaybetti

Rusya’nın zenginleri son haftada toplam 83 milyar dolar kaybetti

ABONE OL
13:06 - 01/03/2022 13:06
Rusya’nın zenginleri son haftada toplam 83 milyar dolar kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, dünyanın en zengin 500 insanı arasında yer alan Rus zenginleri bu yıl toplam 83 milyar dolar kaybetti.

Gaz üreticisi Novatek’ten çelik üreticisi Severstal’e kadar Londra’da işlem gören Rus şirketlerinin hisseleri de ABD, İngiltere, Avrupa Birliği (AB) ve ülkelerin ardından %50’den fazla düştü.

Bloomberg tarafından listelenen 22 Rus milyarder arasındaki en keskin düşüşü Lukoil PJSC Başkanı Vagit Alekperov yaşadı: Petrol şirketinin Londra’da işlem gören hisseleri 28 Şubat’ta %62,8 düşmesinden dolayo serveti yaklaşık 13 milyar dolar azaldı.

İngiltere tarafından yaptırım uygulanan ilk iş adamlarından biri olan Gennady Timchenko, bu yıl net değerinin neredeyse yarısını kaybetti ve 10.6 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Novatek’in hissedarı Leonid Mikhelson’ın varlıkları, yılbaşından bu yana 10,2 milyar dolar eridi.

Ukrayna krizi de dikkatleri en ünlü Rus milyarderlerinden Roman Abramoviç’e çevirdi. Abramovich’in serveti, esas olarak çelik üreticisi Evraz Plc ve futbol kulübü Chelsea’deki hisselerinden geliyor. Çok baskı altında kalan Abramovich, 26 Şubat’ta Chelsea’nin kontrolünü futbol kulübünün hayır kurumuna devretti.

Chelsea’nin yanı sıra, Abramovich’in 2 milyar dolardan fazla varlığı Rusya dışında bulunuyor veya döviz borsalarında işlem görüyor.

Şu anda İngiltere yaptırımlar listesinde yer almayan Abramovich’in serveti de bu yıl 5 milyar dolar azalarak 13.9 milyar dolara düştü.

28 Şubat’ta AB, metal kralı Alisher Usmanov, Alfa Grubu sahibi Mikhail Fridman ve Petr Aven ve çelik kralı ve TUI’nin baş hissedarı Alexei Mordashov da dahil olmak üzere Rusya’daki bazı süper zenginlere yönelik yaptırımları onayladı.  Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.