Rusya’da Yurt İçi Seyahat Yasağı mı Geliyor?

Rusya’da Yurt İçi Seyahat Yasağı mı Geliyor?

ABONE OL
15:32 - 07/12/2020 15:32
Rusya’da Yurt İçi Seyahat Yasağı mı Geliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya, Pazar günü 29.000’den fazla enfeksiyon ve 457 ölüme ilişkin yeni bir rekor bildirdikten sonra 2.46 milyon koronavirüs vakasını ve 43.000’den fazla ölümü doğruladı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke çapında aşı çalışmalarına bu hafta başlanmasını emretti.

Rusya sağlık bakanı, virüs kontrol altına alınana kadar bölgeler arasında ve kendi bölgesi içinde seyahatlerin kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığından bir yetkiliye göre, Murashko’nun bölgeler arasındaki seyahati kısıtlama sözlerinin bağlam dışına çıkarıldığını söyledi.

Devlet TASS haber ajansının Pazartesi günü bildirdiğine göre, Rusya sağlık bakanı koronavirüsün rekor kıran yayılmasını yavaşlatmak için yurt içi seyahat yasağının yeniden getirilmesini önerdi.

Rusya’da yaşanan ilk korona dalgasından bu yana enfeksiyon oranlarının ve günlük ölümlerin neredeyse üçe katına çakmasına rağmen, Rus yetkililer şimdiye kadar ilkbaharda uygulanana benzer bir toplu tecritten kaçındılar.

TASS’a göre Murashko, enfeksiyonun yayılmasını sınırlamak için Rusların ülkedeki 85 federal bölge ve yaşadıkları kendi bölgeleri içinde seyahat etmelerinin yasaklanması gerektiğini söyledi. Salgın ilaç ve aşı ile kontrol altına alınana kadar önlemin gerekli olduğunu söyledi.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Rusya’da Yurt İçi Seyahat Yasağı mı Geliyor? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’da Yurt İçi Seyahat Yasağı mı Geliyor? haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’da Yurt İçi Seyahat Yasağı mı Geliyor? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.