ÖLLÜĞÜN KÖRÜNÜ ZIKKIMMIN DİBİNİ YEE!

ABONE OL
16:18 - 04/04/2021 16:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Anadolu’nun birçok yerinde yapılan güzel bir yemek türüdür Öllüğün körü, fakat bazı yörelerde ismi değişik söylendiğinden insanlarımızın bunu ters anladığı görülmüştür. Ölüğün körünü bilmeyen ve eve her gün geç sarhoş gelen adamın biri hanımına seslenir avrat nee yemeği yaptın?  Hanım eşinin bu davranışından bıkıp usanmış seslenir, öllüğün körünü yaptım yaptım, tatlı olarak ta zıkkımın dibini vereceğim der!!!.

Adam sinirlenir fakat hem suçlu hem güçlü, bir şey diyemez.

Bunu duyan komşuların hoşuna gider bu deyim, eve geç gelen patırtı kütürtü çıkaranlara, ne yemek yaptın avrat diyenlere eşleri kızdıklarında başlarlar söylenmeye!!!

Öllünün körünü yaptım, zıkkımın dibini yee demeye. Zıkkım da pembe çiçekler açan zehirli bir bitkidir, zehirli oluşu nedeniyle beddua edenler, zıkkımın dibini ye demişlerdir. Öllügün körü yemeği ise erişte kaynatılır, üzerine tere yağında soğanla kavrulmuş kıyma dökülür, bu yemeğe de öllügün körü yemeği denir, zaman içerisinde bu deyim öllümmün korü olarak değişmiştir.

Dünya’da değişmeyen; dönüşmeyen hiçbir şey olmaz, her şey değişip dönüşmeye mecburdur, bunun en son örneğini AKP’li Kürşat Ayvatoğlun- da gördük.

Kimdir bu şahsiyet? doğru düzgün bir eğitimi dahi olmayan bu şahsiyet, son model arabalara binen, lüks bir hayat yaşayan 28 yaşında bir genç. Gazetelerde boy boy ne kadar ünlü varsa onlarla resimlerini görüyoruz.

Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapan Kürşat Ayvatoğlu’nun, AKP`nin Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın özel kalemi olduğu ve Ankara’da yaşadığı öğrenildi.

Tüm Dünyanın Kokain olarak bildiği şey, meğerse Pudra şekerine dönüşmüş kimse bunun farkında bile değilmiş ve bu kişiyi emniyet birimleri tutuklayıp tekrar serbest bırakıyorlar, sosyal medyada baskılar artınca tekrar tutukluyorlar, bu memleketi bu hale getiren, puduracılar size söylenecek sadece bir laf var!

“Öllümün körünü, zıkkımın dibini yiyin emmi”

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (3)
    • Aziz tutus

      Tşk bu guzel yazı ıçın selamlar

      Yanıtla
      +0
      -0
    • İrfan Keskin

      Zıqqımın kökü de diyorlar.
      Zıkkım : Pembe çiçekleri olan zehirli bitki Zakkum çiçeğidir. Zakkum da sonradan Zıqqım a dönüşmüştür.

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Namik

      Vallahi cok güzel anlatmissiniz teşekkür ediyorum ve agzina saglik

      Yanıtla
      +0
      -0