*** Öldürülen Alman, firari mahkum çıktı

*** Öldürülen Alman, firari mahkum çıktı

ABONE OL
20:19 - 22/07/2009 20:19
*** Öldürülen Alman, firari mahkum çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Öldürülen Alman, firari mahkum çıktı 


İstanbul’da bir tiner bağımlısı tarafından bıçaklanarak öldürülen Alman Gregor K. ile ilgili şaşırtıcı bilgiler ortaya çıkıyor

Almanya’nın Münster kenti savcılığının verdiği bilgilere göre, İstanbul’da öldürülen 41 yaşındaki Gregor K. firari bir mahkumdu. Verilen bilgilere göre Gregor K., 2008 yılının Haziran ayında firar etti ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Alman makamlarının verdiği bilgilere göre; İstanbul’da tinerci kurbanı olan Gregor K. Münster bölgesinde bulunan Billerbeck kökenliydi. 41 yaşındaki firari mahkumun tam olarak ne amaçla Türkiye’de bulunduğu tespit edilemese de, İstanbul’da ticaret yapmak istediği sanılıyor. Gregor K., kendisinden 1 lira isteyen tiner bağımlısıyla yaşadığı tartışma sonucu, söz konusu bağımlı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Ancak Türk polisi, İstiklal caddesinde öldürülen Gregor K.’nin, para isteme görüntüsü verilmekle birlikte, aslında bir ihale yüzünden azmettirme sonucu öldürüldüğü iddialarını araştırıyor.

Firari mahkum Gregor K.’nın Almanya’da hangi suçları işlemiş olduğu hakkında da bilgiler veren Münster Savcılığı, firari Gregor K’nın, "Dolandırıcılık ve sözleşmelere uymama" suçlarından dolayı üç yıla kadar mahkumiyet cezası yediğini açıkladı. Söz konusu açıklamayı yapan savcılık sözcüsü, firarinin nasıl kaçtığı konusunda ise, bunun için birçok oyunların çevrildiğini tahmin ettiklerini belirterek, "Heyecan uyandırıcı değildi" dedi.

Konuya geniş yer ayıran Alman basını, cinayetle ilgili Türk basınından alıntılar yaptı. Türk basınına göre Gregor K.’nın iş yapmak için İstanbul’da bulunduğunu aktaran Alman Der Spiegel dergisinin online versiyonu Spiegel Online, Gregor K.’dan önce para dilenildiğini, dilenen kişinin Türkçe olarak "Açım, bana bir şeyler ver. Hiç olmazsa bir lira ver" dediğini aktararak, "Bu para 47 Cent’e denk geliyor. Alman Gregor K. işaretleriyle bunu vermeyi reddetti. Bunun üzerine para dilenen kişi ekmek bıçağıyla onu öldürdü" dedi.

Gregor K.’yı öldüren 26 yaşındaki tiner bağımlısının psikolojik sorunları olan biri olduğunu ve daha önce tedavi de gördüğünü bildiren Spiegel Online, bıçaklanma soncu ağır yaralı olan Gregor K.’nin ise hastaneye götürülürken öldüğünü aktardı.


Alman yetkililer Türk polisiyle kontak halinde

Diğer yandan Münster Savcılığı sözcüsü, olayı netleştirmek için Alman yetkililerin Türk polisiyle kontak halinde olduğu bildirdi. Savcılık, olayın bir resmi bina önünde gerçekleşmesi nedeniyle güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini hatırlattı. Münster Savcılığı da, ölüm araştırma sürecini başlattı. Bu sürece, bir Alman’ın başka bir ülkede öldürülmesi durumunda start veriliyor.

(CİHAN) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.