ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİK

ABONE OL
18:51 - 29/05/2023 18:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hindistan’da filler bebekken terbiye edilmesi için, zemini ıslak filin çıkamayacağı bir çukur kazılır ve içeri itilir.

Fil saatlerce çukurdan çıkmak için mücadele eder fakat başaramaz.

Bunun akabinde siyah elbise giymiş birtakım insanlar, çukura iner, fille işkence yaparlar yaralarlar, vurur, bağırırlar, hayvan bu yaşadıkları karşısında ne yapacağını şaşırır, aynı insanlar ilk gidip siyah elbiselerini çıkarır, yerine bembeyaz elbiseler giyer, fili çukurdan çıkarırlar.  İçleri meyveyle dolu sepetlerle çukura iner, filin hem yaralarını pansuman eder hem de o güzel meyvelerle filin karnını doyururlar.

Bu işlem bir süre devam eder, fil artık siyah adamların kötü; beyaz adamların iyi olduğuna inandırılır.

Fil karnını doyuranla, kendisine işkence yapanların, aynı kişiler olduğunu hiç anlamadan, beyaz giysili adamlara hep itaat eder.

Bilindiği gibi dün seçimler bitti, Recep Tayip Erdoğan Kılıçdaroğlu’na karşı 12. Sefer üstünlük sağladı. Yarın Birgün sözde muhalefet çıkıp şöyle oy çaldılar, böyle yaptılar, bu millet bunu hak etmiyor, para dağıttılar, daha birçok şey anlatacaklar. Kabahati hep iktidarda arayacaklar, normal şartlarda 21 senedir iktidarda olmuş, yıpranmış olan bir partinin seçimlerde işinin zor olması gerekirken, muhalefet, öğretilmiş çaresizlik sendromu yaşıyor.

CHP Kendi içindeki işbirlikçileri temizlemek yerine; millette masal anlatıyor, Kılıçdaroğlu yanında olan dört beş kafa adamdan kurtulması gerekirken, tamda Recep Tayip Erdoğan’ın istediği çizgiye geldi.

Buda yetmedi hesap adamının yanlış hesabı, kırk milletvekili daha az çıkarmasına sebep oldu.

Erdoğan doğru söylüyor, böyle hesap adamımı olur?

Sen ön seçim yoklamamasını kaldır, tepeden milletvekili aday adayı ataması yap, Halkın fikrini alma, sonrada kalk kem kümet…

Aslında bu topluma en büyük zararı siz verdiniz. Dokunulmazlıkları kaldırarak, birilerini küçümseyerek Türkiye’yi bu hale siz getirdiniz.

Halk size oy verdi, sandığa parti olarak sahip çıkacaksın daha fazla çalışacaksın, çıkar için bazı millet vekillerinizin AKP ile işbirliği yaptığını bilmeyen yok bunları önleyeceksin.

Bu kadar kriz yaşamış, diploması bile şaibeli olan, birçok pisliğe bulaşmış bir organizasyonun içerisinde, gizli ortak olarak CHP’lilerde var.

Bunları bildiğiniz halde ne işse yargı yolunu hiç işletmiyorsunuz…

Birde gerçekten suça karışmış, partilileri dava edecek; hiç mi cesaretli onurlu savcılar kalmadı.

Aslında söylenecek çok şey var, bu seçim en çok;

Ekrem İmamoğlu’na yaradı, onun popilitesini artırdı, önümüzdeki seçimde onu Cumhurbaşkanı olarak görürseniz hiç şaşırmayın.

Muhalefet adeta öğretilmiş çaresizlik sendromu yaşıyor ve ona destek veren seçmenlerine de aynı duyguları yaşatıp hayal kırıklığına uğratıyor.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.