*** Obama, Gül ve Erdoğan’ı aradı

*** Obama, Gül ve Erdoğan’ı aradı

ABONE OL
12:10 - 17/02/2009 12:10
*** Obama, Gül ve Erdoğan’ı aradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Obama, Gül ve Erdoğan’ı aradı

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, kendisini telefonla arayan Obama’yla görüştüğü belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
”Telefon görüşmesinde Başkan Obama, Türkiye-ABD ilişkilerine verdiği önemi vurgulamış, Türkiye’nin bölgesel konularda gösterdiği liderliği takdir ettiklerini ifade etmiştir.
Görüşmede ayrıca, beraber çalışma niyeti teyit edilmiş, bölgesel ve uluslararası konular gözden geçirilmiştir.”


OBAMA, ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Obama, Başbakan Erdoğan’ı da arayarak bir süre görüştü.

Başbakanlık Basın Merkezinin web sayfasında görüşmeye ilişkin yayımlanan açıklama şöyle:
"Başkan Obama, Gazze sorunu konusunda, ‘Orta Doğu barış sürecinde şahsınızın liderliğinin hayati önem taşıdığını ifade etmek isterim. Amerika Türkiye’nin hassasiyetlerini her zaman anlayışla karşılamaktadır’ demiştir. ABD yönetiminin Orta Doğu’da barışın temini, PKK terörünün sona erdirilmesi, Ermenistan’la ilişkiler başta olmak üzere birçok konuda Türkiye ile birlikte çalışmak istediğini belirtmiştir.

Başbakan Erdoğan, Başkan Obama’ya iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Kafkaslar’dan Balkanlar’a ve Orta Doğu’ya kadar birçok alanda ABD ile iki müttefik olarak önemli ortak çalışmalar yaptıklarının altını çizmiştir.

Özellikle Ermenistan ve Orta Doğu politikalarında Türkiye’nin hassasiyetlerini dile getiren Başbakan Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin zarar görmemesi için ABD’nin adil tarafsız tutumunun önemini dile getirmiştir."

TÜRKİYE-IRAK İLİŞKİLERİNE DESTEK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Obama’nın, telefonla görüştüğü Gül ve Erdoğan’a, Türkiye ile Irak arasında gelişen ilişkilere destek vermek istediğini bildirdiği ifade edildi.

Obama’nın, Gül ile Erdoğan’ı telefonla arayarak, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ümit ettiğini söylediği belirtilen açıklamada, Obama’nın, her iki liderle konuşmasında ele alınan konular içinde, Türkiye ile Irak arasında gelişen ilişkiler, Orta Doğu barış çabalarında işbirliğinin önemi, Afganistan ve Pakistan politikalarında ABD’nin görüşünün de bulunduğu kaydedildi.  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.