Nürnberg`de ödüller sahiplerin buldu

Nürnberg`de ödüller sahiplerin buldu

ABONE OL
15:23 - 20/03/2022 15:23
Nürnberg`de ödüller sahiplerin buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Türkiye Almanya 26. Film Festivali Ödülleri Belirlendi. En iyi film Okul Tıraşı olurken, en iyi erkek oyuncu Ercan Kesal, en iyi kadın oyuncu da Meltem Kaptan oldu. Perihan Savaş’a da onur ödülü verildi.

11 Mart tarihinde başlayan 26.Nürnberg Türk- Alman Film festivalinde ödüller sahiplerini buldu.

Nürnberg CineCitta, Arena salonunda gerçekleşen tören, Festival Başkanı Adil Kayan`ın konuşması ile başladı.

Onur ödülü alan ünlü sanatçı Perihan Savaş, Festival Yönetici Ayten Akyıldız’ın ile birlikte salona giriş yaparken seyircilerin alkışını aldı. Perihan Savaş ödülünü Nürnberg Belediyesi ikinci Başkanı Dr. Julia Lehner’in elinden aldı.

Perihan Savaş, ödülü öldürülen annelerin çocuklar adına aldığını söyledi. Ödüllerin verilmesinden önce, yarışmaya katılan tüm filmlerden parçalar gösterildi. En iyi kadın oyuncu Meltem Kaplan törene video konferans ile katıldı.

ÖDÜL KAZANANLAR ŞÖYLE:

Türkiye Almanya Film Festivali’nde üç farklı seçici kurul ve seyirciler değişik kategorilerdeki ödüllerini açıkladı. Toplam 9 ödülün verildiği festivalde 12.000 EUR değerindeki ödüller de sahiplerini buldu. Her üç jüri de kararlarını oy birliğiyle aldıklarını açıkladılar.

Ferit Karahan’in Okul Tıraşı 26. Türkiye Almanya Film Festivali’nin en iyi filmi seçildi. Büyük Jüri En İyi Yönetmen Ödülü ‘nü ise Çatlak filminin yönetmeni Fikret Reyhan aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü George W. Bush’a karşı Rabiye Kurnaz filmindeki performansı Meltem Kaptan’a verildi.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Nasipse Adayız filmindeki üstün performansı için Ercan Kesal’a verildi.

Seyirci Ödülü ‘nü Andreas Dresen’in yönettiği George Bush’a karşı Rabiye Kurnaz adlı film kazandı.

Öngören Ödülü’nü yönetmenliğini Niels Bauder ve Franziska Bausch-Moser‘in yaptığı Don’t Stop Motionfilmi aldı.

Kısa film yarışma dalındaki ödüllerin dağılımı şöyle:

En iyi kısa film: „Les Criminels

Yönetmen: Serhat Karaaslan

İkincilik ödülü: „Yara“

Yönetmen: Onur Güler

Üçüncülük ödülü: „Stiletto“

Yönetmen: Can Merdan Doğan

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP