Mutasyon korkusu İskandinav ülkelerine sınırlarını kapattırıyor

Mutasyon korkusu İskandinav ülkelerine sınırlarını kapattırıyor

ABONE OL
21:22 - 28/01/2021 21:22
Mutasyon korkusu İskandinav ülkelerine sınırlarını kapattırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Koronavirüsün tehlikeli mutasyonların yarattığı kaygılar, Danimarka ve Finlandiya´dan sonra bir de Norveç’e sınırlarını kapattırdı.

sda adlı haber ajansın paylaştığı habere göre dün gece yarısından itibaren Norveç, sınırları neredeyse kendi ülkesinde ikamet etmeyen herkese karşı kapatmış bulundu.

Norveç’in aldığ bu önlem, geçen yılın Mart ayından bu yana aldığı en sert tedbir. Birkaç istisna (kritik göreve sahip kişiler, mal ulaşımı ve İsveç ile Finlandiya’dan gelen sağlık personeli) hariç hiç kimse artık Norveç’e giremez.

Aynı andan itibaren Finlandiya da ülkeye giriş imkanlarını kısıtladı. Danimarka zaten 9 Ocak tarihinden beri önemli bir giriş sebebi bulunayıp negatif teste sahip olmayan hiç kimseyi ülkeye kabul etmemeye başlamıştı. Ayrıca İsveç de Norveç ile olan sınırlarını kapattı.

Norveç bu sert kararı ülkedeki enfeksiyon sayıları Avrupa ortalamasında her zaman çok düşük bir seviyede seyrettiği halde aldı. Sert kararın alınması için en önemli neden, İngiliz mutasyonu diye bilinen yeni virüsün Oslo’da bulunan bir yaşlı bakım evinde yayılması oldu. (Tourexpi)

Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.