Mısır piyasalara iddialı olarak geri dönüyor, yeni uçak şirketleri de kurulma aşamasında

Mısır piyasalara iddialı olarak geri dönüyor, yeni uçak şirketleri de kurulma aşamasında

ABONE OL
09:46 - 01/03/2021 09:46
Mısır piyasalara iddialı olarak geri dönüyor, yeni uçak şirketleri de kurulma aşamasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gelen haberler olumlu. Avrupa ve Rusya’da önemli bir talep olduğunun bilincindeler. Mısır, şimdi de turist taşımak için yeni bir düşük maliyetli havayolu kurmayı planlıyor.

2021 yılında, Mısır’da düşük maliyetli yolcu taşımacılığında uzmanlaşmış yeni bir havayolu kurulacak. Düşük maliyetli segmentin geliştirilmesine yönelik planlar, Sivil Havacılık Bakanı Mohamed Manar Enaba tarafından açıklandı. Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı başkanı tur operatörlerini ve otelcileri bir araya toplayarak destekleme planlarının yanı sıra turist trafiğini artırmanın yolları hakkında görüşmeler yaptı. Bunların arasında, önümüzdeki aylarda uçuşlarına başlayacak olan ulusal taşıyıcı Egypt Air’in aynı Türkiye’deki Anadolujet gibi düşük maliyetli bir havayolu şirketinin kurulması da var.

Mohamed Manar Enaba’ya göre, düşük maliyetli havayolunun ana görevi, yabancı tur operatörlerinin charter alım fiyatları için rekabet yaratmasıdır. Mısırlı yetkililer Mısır’a ait ‘low cost’ havayolunun tatil beldelerine olan uçuşların fiyatlarını düşürecek.

Bir kaç yıldır düşük maliyetli bir havayolu şirketinin kurulması ile ilhili çok konuşuldu, ancak şimdi durum başka. Korona bu konudaki çalışmaları hızlandırdı.Pandeminin ortaya çıkmasıyla piyasalardaki durum değişti.

Egypt Air, uluslararası rota ağının azalması nedeniyle uçmayan uçaklara sahip. Sivil Havacılık Bakanı Mohamed Manar Enaba, ülkenin turizm potansiyelini ve yabancı destinasyonlara yeni rotaları geliştirmeyi amaçlayan tüm ticari girişimleri desteklediğini vurguladı.

Bu arada ilk charter uçuşları Mısır’ın Marsa Alam’a havalimanına indi. İsviçre, Ukrayna, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden yapılan charter seferleri dahil olmak üzere toplam 16 yurt içi ve yurt dışı uçuş gerçekleştirildi. Tek günde yaklaşık iki bin turist geldi.

Henüz Rusya uçuşu yok, ancak uzmanlar yaklaşık bir ay içinde Rusya charter uçuşlarının yeniden başlamasını bekliyorlar.

Mısır Sivil Havacılık Kurumu başkanı Ashraf Neuer’e atıfta bulunan Egypt Today gazetesi, Mısır Havacılık Otoritesinin tur operatörü Pegas’a bağlı Rus havayolu Nordwind Airlines’a dört direkt uçuş yapma izni verdiğini belirtti.

Rusya’dan Mısır’a charter seferleri başlatma konusu da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Mısırlı mevkidaşı Abdul Fattah al-Sisi yapacağı görüşmede gündeme alınacak konular arasında en ön sırada yer alıyor. Putin Mart ayında Mısır’a resmî bir ziyaret gerçekleştirecek. (Tourexpi)

Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.