Mayorka’daki turistler: ‘Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var’

Mayorka’daki turistler: ‘Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var’

ABONE OL
16:18 - 31/03/2021 16:18
Mayorka’daki turistler: ‘Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanyanın tatil adası Mayorka’da tatil söz konusu olduğunda, özellikle Almanlar arasında görüşler ayrılıyor.

Son günlerde on binlerce Alman tatilcinin Mayorka’ya tatile gelmesi Almanya ve İspanyada hararetli tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü tatil adası Mayorka için seyahat uyarısının kaldırılmasının ardından Mayorka’da tatil yapmak için bir kısım Alman seyahat acentelerine hücum etti. Diğerleri ise tatile çıkanları, yurt dışına gidenleri kınadı.

Tatile gidenler ile gitmeyenler arası atışmalar Alman ve İspanyol basınında gündem oluşturdu.

Bazı Alman tatilciler „Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var” diyerek tatile çıkmayanların yaptıkları kınamalara cevap verdiler.

Ancak Almanya’da genel kanı, şimdi tatile çıkmak, yurt dışına gitmek doğru değil, en azından yaz aylarını bekleyelim doğrultusunda.

Uyarılarda esasında pek fayda etmiyor. Almanların yurtdışına çıkmasını yasaklayan bir kanun veya genelge yok!

Mayorka tatilinden geri dönenler tatillerini gizli tutuyorlar ve sosyal medyada paylaşmıyorlar.

Alman tatilciler ile havalimanlarında görüşen medya mensuplarına, “bizi şu an yanlış anlayacak o kadar çok insan var ki, en iyisi benim adım geçmesin“ diyenlerin sayısı oldukça kabarık.

Alman tatilciler sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı da bıraktılar.

Kimse seyahat izi bırakmak istemiyor.

Mayorka’da tatil yapanların Alman halkının geniş bölümünde tartışmalara neden olması İspanyol otelcileride böldü.

İspanyol otelciler de durumdan tam emin değil. Turistler gelsinler mi, yoksa yazı beklesinler mi?

Piyasalarda “Erken gelen turistler, yaz işimizi bozarlar mı?” düşüncesi hakim.

Yaklaşık 896.000 kişilik nüfusu ile tamamen turizme bağımlı olan adada fakirlik ve yoksulluk belirtileri başladı.

Mayorka, 14 Mart’tan bu yana artık federal hükümetin riskli ülke listesinden ve aynı zamanda Federal Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarısı listesinden çıkarıldı. Mayorka’dan Almanya’ya geri dönüşlerde karantina ve zorunlu testlerde kaldırılınca adada umutlu bir turist bekleyişi başladı.

Beklentiler yüksekti. Ancak ilk günlerdeki rezervasyon çılgınlığını Alman hükümetinin arka arkaya sertçe tatile çıkmayın ikazları yavaşlattı.

Şimdi yeniden herkesin kafası karıştı

Alman halkı iyice sıkıldı ve usandı.

Hükümet devamlı zikzak yapıyor, her eyalette başka ve farklı bir önlemler alınması ve hükümetten gelen her gün bir birinden farklı bir söylemler insanları usandırdı.

Almanlar o kadar usandı ki, pandemiden sonra en çok tatile çıkacak, seyahat edecek millet Almanlar olacağına kesin olarak bakabilirsiniz, zira hane başına ortalama en çok birikim Almanlarda.

Federal hükümet seyahat edilmemesi konusunda uyarıda bulunsada yine bazı Almanlar seyahat etmekten vazgeçmesi engelleyemiyor.

Bunun üzerine dün Salı gününden itibaren, yurt dışından gelen herkes için bir pcr testi zorunluluğu getirildi.

Mayorka’dan dönen yolcular da dahil olmak üzere riskli veya risksiz bir bölgeden gelen yolcular için de geçerli olmak üzere pcr testleri 12 Mayıs’a kadar Almanya’ya giriş yapanlardan istenecek.

Alman tur operatörlerinin Alman hükümetine baskıları her gün artıyor.

Bunun üzerine Almanya Turizm Komiseri: ‘Haziran ayı sonunda her yetişkin en az bir kez aşılanmış olacak!’ diye piyasaları rahatlatan bir açıklama yaptı.

Almanya Turizm Komiseri: ‘Haziran ayı sonunda her yetişkin en az bir kez aşılanmış olacak!’ diyerek yaz aylarında normalleşmeye dönüşün sinyallerini verdi.

Bunun üzerine, Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, aşılamaya paralel olarak yeni vaka sayılarının artmasının yeni varyantları doğurabileceğine dikkat çekerek uyardı. Braun “Pandeminin en tehlikeli aşamasındayız, Ağustos’an itibaren tatiller daha uygun olacaktır” diye beyanat vermesi kafaları yine karıştırdı.

Federal hükümetin turizm komiseri Thomas Bareiss yine bir açıklama yaparak, “İnsanların kafasını sürekli olarak karıştırmamalıyız. Haziran ayı sonunda Almanya’da 77 milyon aşı dozu verilecek. Böylece her yetişkin en az bir kez aşılanmış olacak. Bu, herkesin güvenle tatile gidebileceği ve restoranları ziyaret edebileceği anlamına geliyor.” dedi.

Yine’de otelcilerin Almanlar’a hazır olmalarında ve Alman piyasalarında PR çalışmaları yapmalarında fayda var.

Almanların çoğu her gün ileride gitmek istediği ülkenin ve otellerin fotoğraf ve videolarına bakarak moral topluyor.

Bu sonbahar ve kış aylarında dünya destinasyonlarında Alman akımı olabilir.

Resim: AETIB

TOUREXPI tarafından geçilen Mayorka’daki turistler: ‘Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mayorka’daki turistler: ‘Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var’ haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mayorka’daki turistler: ‘Şu anda seyahat edecek cesareti olmayan pek çok kıskanç insan var’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.