KURBAN ve KURBAN KESMEK

ABONE OL
18:59 - 25/07/2021 18:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kurban kelime anlamıyla yakın olmak, yanında olmak demektir.
Kurban sadece İslam’da değil çok eski mitolojilerde de vardır, bunun asıl sebebi korku ve korkutmak, kan akıtmak tanrı inancına ve onun yeryüzündeki temsilcilerine itaat etme ritüelidir.

Bazı inançlarda insanların uzuvları kesilirken, bazı inançlarda küçük çocuklar kurban edip, bazen bir kız çocuğu ve bazı inançlarda da hayvan kesilerek bu ritüel günümüze kadar, hikayelerde uydurularaktan getirilmiştir, buna kılıf uydurabilmek için, Allah böyle istedi denmiştir. Peki neden kan akıtılma ihtiyacı duyulmuştur? Dünya’da doğa üstü oluşan hareketlerden korkan İnsanoğlu, kendince tanrılara kurban vererek medet ummuşlardır, bunu bilen ve kullanan uyanık kişiler, özellikle dinin ve ilahi gücün arkasına sığınaraktan böyle bir ritüele gerek duymuşlardır.Alevilikte KURBAN Nefs-i Raddiye (Razılık, Rızalık) ile ölçülür.
Derviş Mürşit eşliğinde Nefis mertebelerini tamamlarken, beşinci mertebe olan Nefsi Radiye’de başına gelecek her şeye kayıtsız şartsız Razılık gösterir.

Mürşittin Himmetti İrşadıdır. Kabz ve Bast’ı yani darlığı ve bolluğu Hak’tan bilir, burası sabır yeridir, Hakka Nefsini teslim yeridir, Pirlerimiz Canı baş vermişiz Aşk meydanına Hayvan kesmek gibi Kurban gerekmez diyerek, Nefsi işaret etmişlerdir. Dervişin Beden yükünü terk yeridir. Aynel yakın, İlmel yakın, Hakkel yakın yeridir. Onun içinde ölmeden önce ölünüz yakın öldürün kurban edin demişlerdir.
Kendi Nefs’lerinde ölenler, Hakkın varlığı ile dirilirler denmiştir.

Beşer deri demektir, deri ölür fakat CANLAR ÖLMEZ. Devr-İ Daim anlayışı vardır.
Bir filmde çok güzel anlatmışlar İnsan doğar Can kazanır, büyür güç kazanır, gücünü ikrarından alır, verdiği ikrarında adaletli, edep ve erdemliyse İkrarında kemali bulur,

Yunusun dediği gibi
CANLAR CANINI BULUR, ÖLSE BİLE TEN ÖLÜR, CANLAR ÖLESİ DEGİL DER.

Aşk ile

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.