Kış turizmin yasaklanması Tirol´a 3 milyar Euro´ya mal olacak

Kış turizmin yasaklanması Tirol´a 3 milyar Euro´ya mal olacak

ABONE OL
16:32 - 16/11/2020 16:32
Kış turizmin yasaklanması Tirol´a 3 milyar Euro´ya mal olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avusturya için planlanan sert lockdown ve ondan sonraki süreç ile ilgili olan belirsizlik Tirol´daki kış sezonunun tamamen suya düşmesine yönelik ciddi kaygılara yolaçmaktadır.

Avusturya´nın APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Avusturya´nın en önemli kış sporu destinasyonu olan Tirol bölgesinde muhtemel bir turizm yasağının gelmesi ve bunun yaratacağı olumsuz etkinin boyutları ile ilgili kaygılar gün geçtikçe daha da büyümektedir.

Tirol´daki turizmin bu kış boyunca tamamen yasaklanırsa, Prodinger Turizm Danışmanlık şirketinin öngörülerine göre hem 2.9 milyar Euro´ya, hem de toplam 26,000 iş imkanına mal olabilecek.

Böyle bir durumda 2018/19 sezonua göre yüzde 46 oranında bir geceleme düşüşü yaşanacaktır. Diğer bir deyişle toplam 15 milyon geceleme eksilecek.

Daha iyimser bir beklenti gerçekleşirse dahi – ki bu modelde Aralık ayında bazı kısıtlamaların kaldırılması ve bu olumlu gelişmelerin ilkbahar aylarında devam etmesi öngörülmekte – yine de toplam geceleme sayısı 2018/19 yılına göre yüzde 21.7 oranında düşecektir. Bu da tüm Tirol bölgesi için 1.7 milyar Euro´luk bir zarara ve 16,000 iş imkanın yok olmasına neden olacak.

Prodinger Turizm Danışmanlık şirketi, durumun ancak uzunca bir süre sonra korona öncesine dönebileceğini varsayarak, eski olumlu sayıların ancak 2023 yılında, duruma göre belki de sadece 2025 yılına kadar yeniden yakalanabileceğini bekliyor. O da salgın birdenbire yeniden daha kötü bir hale gelmiyorsa. Resim: © AA

 

TOUREXPI tarafından geçilen Kış turizmin yasaklanması Avusturya´nın tatil bölgesi Tirol´a 3 milyar Euro´ya mal olacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kış turizmin yasaklanması Avusturya´nın tatil bölgesi Tirol´a 3 milyar Euro´ya mal olacak haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kış turizmin yasaklanması Avusturya´nın tatil bölgesi Tirol´a 3 milyar Euro´ya mal olacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.