KGK heyeti Aliyev’in 4 saat süren basın toplantısındaydı

KGK heyeti Aliyev’in 4 saat süren basın toplantısındaydı

ABONE OL
00:43 - 27/02/2021 00:43
KGK heyeti Aliyev’in 4 saat süren basın toplantısındaydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), kardeş Azerbaycan’ın haklı tezlerinin anlatılması için ikinci kez 15 yabancı gazeteciyle gittiği Bakü’de Cumhurbaşkanı Aliyev’in Hocalı katliamının 29’uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlediği ve 4 saat süren basın toplantısına katıldı.

Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim, Dış Medya Meclisi Başkanımız Elşad Eyvazlı ve Genel Sekreter Yardımcımız Aynur Tattersall ile 15 yabancı gazeteciden oluşan KGK heyeti, 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen Hocalı Katliamı’nın yıldönümünde Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in düzenlediği basın toplantısına katıldı.
Aliyev, Ermenilerin gerçekleştirdiği Hocalı katliamının 29’uncu yıldönümü dolayısıyla Bakü’de bulunan yabancı ve Türk gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıya 56 gazeteci katıldı, 24 televizyon kanalı canlı yayınladı. Pandemi nedeniyle online yapılan basın konferansında İlham Aliyev, konseyimiz ile Bakü’ye giden yabancı gazetecilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı.

DİM: GERÇEKTEN BU SAVAŞ BİTTİ Mİ?

Basın toplantısında Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim de Aliyev’e “Savaş bitti, Moskova’da bir anlaşma imzalandı ama sizce gerçekten bu savaş ve sorunlar sona erdi mi, bundan sonra ne olacak? İki ülkenin ilişkileri normale dönecek mi? İki halk barış içinde yaşayabilecek mi? Bundan sonra problem bekliyor musunuz?” sorusunu yöneltti.
Bu soruyu uzun uzun cevaplayan Aliyev, özetle Ermenistan’la komşuluk ilişkilerinin düzelmesini temenni ettiklerini söyledi.
Dim’in, Azerbaycan’da oluşturulan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’nin faaliyetlerini sorması üzerine de Aliyev “Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi çalışıyor. Bu merkezi Ağdam kentimize taşıdık ve orada gözlem üssü oluşturduk” yanıtını verdi.

‘TÜRKİYE BİZİM VAZGEÇİLMEZ KARDEŞİMİZ’

Aliyev, Dim’in “Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin rolü ne olacak? Türkiye’den bu noktada neler bekliyorsunuz?” şeklindeki sorusunu da özetle şöyle yanıtladı:
“Türkiye’nin verdiği destekler için teşekkür ederiz, vereceği destekler için de peşinen teşekkür ederiz. Türkiye bizim vazgeçilmez, işbirliği, dayanışma içinde olduğumuz kardeşimiz. Türkiye’siz olmaz. Biz bundan sonra da Türkiye’nin desteğini istiyoruz. Biz burayı beraberce yapılandıracağız. Türkiye’nin desteği ile bu bölgeyi tekrar iskan edeceğiz.”
Aliyev, Dim’in “Uluslararası kamuoyu, Dağlık Karabağ’ın Ermenilerin kontrolünde olan bölgesinden hareketle Dağlık Karabağ’ın statüsünün belli olmadığını, bu yüzden savaşın bitmediğini, tekrar başlayıp devam edebileceğini düşünüyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki son sorusunu ise özetle “Dağlık Karabağ’ın statüsü belli. Biz orada iki halkın beraber yaşayabileceğini öngörüyoruz ama bunun mümkün olmadığını da biliyoruz. Bu konuda ilerleyen dönemlerde değişik kararlar alınabilir” yanıtını verdi.
Aliyev, 4 saat gazetecilerin sorularını yanıtladı. (Kaynak: https://www.kgk.org.tr/)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.