DOLAR

32,5942

0.35%
EURO

34,8094

0.17%
ALTIN(gr)

2.507,18

0,93%
BİST 100

9693.46

0,93%
Kadınlar Antalya ekonomisine güveniyor

Kadınlar Antalya ekonomisine güveniyor

ABONE OL
20:18 - 14/11/2020 20:18
Kadınlar Antalya ekonomisine güveniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da Ekim ayında kurulan şirketlerin yüzde 22’sini kadın girişimciler oluşturdu. ATSO Başkanı Davut Çetin, ‘’ Türkiye genelinde kadın girişimci oranı yüzde 10 düzeyinde. Bu oranı artırmalıyız. Türkiye ekonomisi, hedeflerine ulaşmak istiyorsa bunu kadınlarımızın katma değeri olmadan yapamaz’’ dedi.

Pandemi sürecinde ekonomisi çok büyük olumsuzluk yaşayan Antalya’da kadın girişimciler kurdukları şirketlerle bölge ekonomisine güvendiklerini gösteriyor. Antalya’da Ekim ayında kurulan şirketlerin yüzde 22’sini kadın girişimciler oluşturdu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) verilerine göre Ekim ayında 431 yeni şirket ve işletme kuruldu. En fazla şirket kuruluşu 169 şirket ile Muratpaşa ilçesinde gerçekleşti. Kepez’de 107, Konyaaltı 64, Serik 20, Kemer 11 ve Gazipaşa’da 6 yeni firma faaliyete başladı. 87 firma ise kapandı.

Sektörel dağılımlara bakıldığında Ekim ayında en fazla açılış 58 şirket ile inşaat sektörü ilk sırada yer aldı. 25 firma restoran, yiyecek içecek ve eğlence, 24 firma tarımsal ürün ticareti, 20 firma da bilişim sektöründe açıldı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, ‘’Bu veriler bize Antalya ekonomisinin geleceğine olan güvenin pandemi sürecinde de devam ettiğini gösteriyor’’ dedi.

Türkiye ekonomisinin ekonomideki hedeflerine kadınların katma değeri olmadan ulaşamayacağını ifade eden Çetin, şunları kaydetti.

‘’Ekim ayında şirket kuruluşlarının yüzde 22’sini kadın girişimciler gerçekleştirdi. Türkiye genelinde kadın girişimci oranı yüzde 10 düzeyinde. Bu oranı artırmalıyız. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, Türkiye ekonomisi, hedeflerine ulaşmak istiyorsa bunu kadınlarımızın katma değeri olmadan yapamaz.’’

Her yeni girişimin Antalya ekonomisine güç kattığını ifade eden Davut Çetin, şöyle devam etti.

‘’ATSO olarak Antalya 4.0 vizyonumuz doğrultusunda yeni girişimlerin yüksek katma değerli alanlarda da olması için çalışıyoruz. Nitekim, Ekim ayında da kuruluşu yapılan şirket sayısı itibariyle bilişim sektörümüz üst sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Antalya, gençlerimizin ve kadınlarımızın da katkılarıyla bilişim, teknoloji kullanımı, yazılım, biyoteknoloji gibi alanlarda da fark yaratan girişimlerle adından söz ettirecektir.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.