DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Kadın Kooperatifleri kadın girişimciliğinin en güzel örnekleri

Kadın Kooperatifleri kadın girişimciliğinin en güzel örnekleri

ABONE OL
23:41 - 18/10/2020 23:41
Kadın Kooperatifleri kadın girişimciliğinin en güzel örnekleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘’Kooperatifler hem yoksullukla mücadelede hem sürdürülebilir sosyal ekonomik kalkınmada güçlü bir model olarak öne çıkmaktadır’’ dedi.

Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye Valileri ve illerde faaliyet gösteren toplam 66 kadın kooperatifi temsilcisinin katılımıyla 2. Akdeniz Kadın Kooperatifleri toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un online katılımıyla gerçekleştirildi.

Kadın kooperatifçiliği alanında işbirliklerini gerçekleştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen toplantıya Antalya Vali Ersin Yazıcı ile Antalya’da faaliyet gösteren 17 kadın kooperatifi temsilcisi ile ilgili kurum müdürleri de katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadın kooperatiflerinin gelişmesinde bakanlıklar arası yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Selçuk, şunları kaydetti.

‘’Birlikten kuvvet doğar sözünden yola çıkarak kooperatifler hem yoksullukla mücadelede hem sürdürülebilir sosyal ekonomik kalkınmada güçlü bir model olarak öne çıkmaktadır. Bu kooperatifler kadınların bir araya gelerek kurdukları, heyecanlarını, emeklerini, düşüncelerini, güçlerini birleştirdikleri birer oluşumdur. Dolayısıyla kadınlarımızın yerel düzeyde daha etkin olacakları bir platform sunmaktadır.’’

Kadın kooperatifçiliğini geliştirerek kadın girişimciliğini arttırabileceklerini düşündüklerini ifade eden Bakan Selçuk, ‘’2023 hedeflerimiz doğrultusunda kadın kooperatiflerimizi geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadınlarımıza ve kadın kooperatiflerimize yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerini de daha da arttıracağız’’ dedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da, Antalya 17 kadın kooperatifi bulunduğunu bunların tarım ve turizm sektöründe faaliyet yürüttüklerini söyledi. Kooperatiflerin kadın girişimciliğinin en güzel örneğini oluşturduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Türkiye’de gelecek dönemde kadın eliyle fark oluşturan bir üretim ve ticaretin yayılacağına inanıyorum. Kadınlarımızın iş gücüne katılımını destekleyerek 2023’te ülkemizi dünyanın en iyi on ekonomisinden biri haline getirebiliriz. Bu kooperatiflerin sayılarını arttırmayı hedefliyoruz. Eğitim ve istihdam da kadına verdiğimiz her destek toplumumuzu güçlendirmektedir. Güçlü kadınlar güçlü aileyi güçlü Türkiye’yi oluşturacaktır.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.