DOLAR

32,5560

0.04%
EURO

34,8450

-0.02%
ALTIN(gr)

2.423,22

0,05%
BİST 100

9722.09

0,05%
Kadın girişimciler hijyen eğitim hareketi başlatıyor

Kadın girişimciler hijyen eğitim hareketi başlatıyor

ABONE OL
10:49 - 28/01/2021 10:49
Kadın girişimciler hijyen eğitim hareketi başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kadın girişimciler, Türkiye’de pandemi döneminde mikro işletmeler için hijyen eğitim hareketini başlatıyor.

Antalya Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Serap Kocaoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Opet, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde, hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmak ve hijyen farkındalığı ile işletmelerin karlılık oranını arttırmak amacıyla hayata geçirilen ‘İşim Temiz Projesi’ pilot bölge seçilen Antalya, Muğla, İzmir ve Muğla’da başlatıldığını belirtti.

Projenin uygulanması ve yürütülmesi sürecinde Antalya’da sektör temsilcileri, kurum ve kuruluşların iş birliği içinde yol alarak projenin en fazla verimle sonuçlanmasını hedeflediğini ifade eden Kocaoğlu, ‘’Pandemi sürecinde önemi daha da artan hijyen odaklı bu değerli iş birliğinin kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Proje ile mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmanın amaçlandığını vurgulayan Kocaoğlu, şöyle devam etti.

‘’Pandemiden en fazla hizmet sektörü etkilendi. Hizmet verenlerle hizmet alanlar arasındaki en önemli kriter pandemi döneminde daha da önem kazanan hijyen algısı oldu. Bu nedenle projenin pilot illerinden birisinin hizmet sektörünün yoğun olduğu Antalya olması çok değerli. Antalya’da edinilen tecrübe tüm Türkiye’ye de ışık olacaktır.”

-Proje Uzaktan Eğitimle anlatılacak

İşimiz Temiz Projesi ile yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri ise 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerini arttırmak üzere hijyen odaklı eğitim programları oluşturulacağını anlatan Serap Kocaoğlu, şunları kaydetti.

‘’Eğitim programları illerdeki Halk Eğitimi Merkezleri tarafından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Platformu kanalıyla mikro işletmelerle buluşturulacak. Tüm tüketicilere hijyen ayrıcalığı ile hizmet farkındalığı sağlayacak olan proje hizmet sektörüne dahil olan; yeme-içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin öne çıkmalarına destek verilecek.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.