*** Kabine değişikliği Alman basınında

*** Kabine değişikliği Alman basınında

ABONE OL
15:34 - 04/05/2009 15:34
*** Kabine değişikliği Alman basınında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kabine değişikliği Alman basınında

Alman basını, Türkiye’deki kabine değişikliğine, daha çok, Ali Babacan’ın yerine Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Davutoğlu’nu tanıtan haberlerle yer verdi

Frankfurter Allgemeine Zeitung, haberinde, "Yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dış politikasını AK Partinin 2002 yılındaki seçim zaferinden bu yana tasarladı ve birlikte şekillendirdi" ifadesini kullandı.

Davutoğlu’nun, Türkiye’nin dünya çapında önemli rol oynayabilmesi için bölgesindeki tüm ülkelerle mümkün olduğu kadar iyi ilişkiler kurması gerektiğine inandığı belirtilen haberde, Davutoğlu’nun, Batıyla ilişkilerin Türk dış politikasının en önemli temellerinden biri olarak kalacağını, Türkiye’nin bunun yanı sıra özellikle Orta Doğu ve Balkanlarda daha büyük rol üstlenmek istediğini söylediği ifade edildi.

Frankfurter Rundschau gazetesi de "Diplomat ve stratejist" başlığıyla yayımladığı yazıda Davutoğlu’nu tanıttı.

Davutoğlu’nun bir süredir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika konusunda baş danışmanlığını yaptığı hatırlatılan yazıda, Davutoğlu’nun, İsrail ile Suriye, Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmanın mimarı olduğu belirtildi.

Davutoğlu’nun kısa bir süre önce ABD’deki Princeton Üniversitesinde yaptığı bir konuşmada, Türkiye’nin, komşularıyla azami düzeyde işbirliği yapmayı ve bölgesinde kilit rol üstlenmek istediğini söylediği ifade edildi.

Türkiye’nin bir yandan Batıyla, diğer yandan da komşu İslam ülkeleriyle iyi ilişkilere sahip olmasını zıtlık olarak görmeyen Davutoğlu’nun, bir açıklamasında, "Türkiye, Avrupa’da Avrupalı, Doğuda da Doğulu olabilir. Çünkü Türkiye, her ikisinin özelliğine de sahip" dediği kaydedildi.

Gazetenin, "Erdoğan, yeni canlanma olmasını ümit ediyor" başlıklı haberinde de Başbakan Erdoğan’ın, kabinede yaptığı değişikliklerle ülkedeki gelişmelerde yeni bir canlılık meydana gelmesini beklediği ifade edildi.

AB üyeliğini istediği bilinen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın görevde kaldığına işaret edilen haberde, Bülent Arınç’ın Devlet Bakanı olarak kabineye girmesinin ise sürpriz olduğu görüşüne yer verildi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.