İtalya´nın tatil adaları yoğun aşı kampanyasına başlamak istiyor

İtalya´nın tatil adaları yoğun aşı kampanyasına başlamak istiyor

ABONE OL
12:36 - 14/04/2021 12:36
İtalya´nın tatil adaları yoğun aşı kampanyasına başlamak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ana tatil sezonu yaklaşınca tedirgin olmaya başlayan İtalya adaları, yerli halkın büyük çoğunluğunun henüz aşı olmamasına çare bulmaya çalışıyor.

İtalya´nın merkezi yönetimin aşı konusunda yavaş hareket ettiğini düşünen İtalya adalarının yerel yetkilileri inisiyatifi kendi ellerine almaya hazırlanıyor.

SDA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, Capri´nin belediye başkanı Marino Lembo, bu konuda ünlü „Corriere della Sera“ya konuşarak „tek amacım önümüzdeki tatil sezonunu kurtarmak, çünkü onun iyi geçmesi bizim için hayati önem taşımakta“ dedi.

Bu amaçla genç insanlarının da aşının yapılabilmesi için izne başvuran Capri Adası´nda şu anda henüz 4 bin kişi aşısız durumda.

Capri Adası ile benzeri bir durumda olan Lampedusa Adası, „dev bir aşı hareketini“ başlatmak istiyor. Toplam 5 bin kişinin yaşadığı adanın belediye başkanı Totó Martello „La Repubblica“ gazetesine yaptığı bir açıklamasında „tüm ada halkını bir haftada aşılamak mümkün. Bunu başarabiliriz!“ dedi.

Ne var ki, her iki adanın belediye başkanlarının bu planına merkezi yönetim ve bunun yerel temsilcileri sıcak bakmıyor. Ada halklarının önerilen şekilde aşılanması, eşitlik ilkesine aykırı olup kabul edilmez bir ayrıcalık teşkil edecek diye buna izin vermeyecekler. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.