İtalya dış alanlarda maske mecburiyetini kaldırıyor

İtalya dış alanlarda maske mecburiyetini kaldırıyor

ABONE OL
16:08 - 22/06/2021 16:08
İtalya dış alanlarda maske mecburiyetini kaldırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İtalya´da önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren açık havada maske takmak zorunluğu kaldırılacak.

APA haber ajansı tarafından paylaşılan habere göre İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, „28 Haziran tarihinden başlayarak açık havada ve ‘beyaz bölgelerde’ maske takma mecburiyetini arkamızda bırakacağız“ dedi.

Bunun ancak her zaman gerekli önlemlerin alınması kaydıyla yapılacağını ekleyen bakan, alınan önlemlerin de sağlık uzmanlarından oluşan bilimsel bir heyet tarafından saptanacağını da açıkladı.

Şu anda İtalya´nın kuzeybatısında bulunan küçük Aosta Vadisi hariç İtalya´nın tüm bölgeleri önlemlerin gevşek olduğu „beyaz bölge“ sayılıyor. Aosta Vadisi´nin de önümüzdeki hafta içerisinde beyaz bölge statüsüne alınacağı bekleniyor. Böylece maske takma zorunluğu tüm ülke için ortadan kaldırılmış olacak.

Maske zorunluğu açık hava için kaldıracaksa da içeride hala maske takılacak ve restoranların iç mekanlarında maskeler ancak masaya oturduktan sonra çıkarılabilecek. Sosyal mesafe kuralları ayrıca geçerli kalacak.

İtalya´da korona vakaları sürekli düşüş göstererek şimde günde 500 yeni vaka ve 20 ölüm seviyesine inmiş bulunmaktadır. (Tourexpi) Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.