İsviçre´de turizmcilere büyük mali destek

İsviçre´de turizmcilere büyük mali destek

ABONE OL
09:36 - 02/09/2021 09:36
İsviçre´de turizmcilere büyük mali destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsviçre Federal Hükümeti pandemiden dolayı zor durumda olan turizm sektörünü mali desteklerle canlandırmaya çalışacak. Talebi arttırmak ve yenilikçi girişimlere destek vermek için daha fazla maddi yardım verilecek.

SDA haber ajansı tarafından paylaşılan habere göre dün bu doğrultuda karar alan İsviçre Federal Hükümeti İsviçre turizmi için „recovery program“ adı altında yeniden canlandırma programı yürürlüğe koymaya karar verdi.

İsviçre´da özellikle şehir turizmi, iş seyahati sektörü ve uluslararası turistlere hizmet veren sektör korona virüsünden dolayı büyük zarar gördü.

Öngörülen destekleme programı kapsamında üç ana unsur var. Birinci olarak İsviçre turizmine mevcut yardımlara ek olarak 30 milyon İsviçre frangı daha ödenecek. İkinci olarak yenilikçi girişimler için verilecek kaynakların Federal Hükümet payı artacak. Somut olarak 2023 ile 2026 yılları arasında bununla ilgili olan projelerde hükümet tarafından üstlencek miktar yüzde elliden yüzde yetmişe çıkarılacak. Üçüncü olarak zaten uygulanmakta olan „Yeni Bölgeler“ programında 2020 ile 2023 süresi için 10 milyon İsviçre Frangı daha fazla ödenek sağlanacak.

İsviçre´deki federal hükümetin bu yeni destek programından önce Haziran ayında otellere, restoranlara ve dağlık bölgelerdeki tren hatlarına yönelik bir maddi destek programı için karar verilmişti. Federal Hükümet bu programın faydası az diye şimdi daha uzun vadede yararı olan bu yani destekleme programını yürürlüğe koymaya karar verdi. (Tourexpi) Resim: © Tourexpi

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.