İstanbul ve Münih Üniversitesi Tıp Fakültesi 40’ıncı yılını kutladı

İstanbul ve Münih Üniversitesi Tıp Fakültesi 40’ıncı yılını kutladı

ABONE OL
23:36 - 02/09/2024 23:36
İstanbul ve Münih Üniversitesi Tıp Fakültesi 40’ıncı yılını kutladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tıpta çokluluk adı altında Prof. Dr. Fuat Oduncu başkanlığında Münih’te bir sempozyum düzenlendi.

1984 yılında İstanbul ve Münih Üniversitesi Rektörlerinin Münih’teki işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan Erich Frank Derneğinin 40’ıncı yıl kutlaması yapıldı.

Adını, 1934 yılında Almanya’daki Nazi rejimi baskısıyla Türkiye’ye sığınan ve Atatürk’ün Tıpta Reform Programı adı altında, İstanbul Tıp Fakültesinde bilimsel akademik çalışmaya adayan ve sayısız profesör ve ögrenci yetiştiren Prof. Erich- Frank’tan alan derneğin Başkanı Prof. Dr. Fuat Oduncu, açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Fuat Oduncu; “İki ülke arasında Tıp ilişkilerininin geliştirilmesini sadece sözde değil, gerçekleştirdiğimiz karşılıklı ziyaretler, bilgi alışverişi ve herşeyden önce de gelecegin doktorları Türk genç tıp ögrencilerin Erasmus Programı çerçevesinde gelmelerine imkan veriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Fuat Oduncu konuşmasının ardından, Münih LMU Kliniklerinde bir aylık staj çalışmalarını tamamlayan 7 doktor adayını da tanıttı.

İçişleri Bakanı Hermann da katıldı

İstanbul Üniversitedi Rektörü Prof Dr. Osman. Bülent Zülfikar, İstabul Tıp Fakültesinden EFG karşılığı oluşumu temsilen Prof. Dr. İlhan İlkılıç, Münih Universitesi (LMU) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Thomas Guderman ile bazı profesörleri selamlayarak konuşmasına başlayan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joachim Herrmann, tıp alanındaki işbirliğinin iki ülke arasında yalnızca bilim alanindaki yakınlaşmaya değil toplumlararası kültürel ve sosyal alanda köprü olarak uyuma katkı sağladığıni vurguludı ve derneğin çalısmasını örnek olarak gösterirken, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti Dernek başkanı Prof. Oduncu’ya teşekkür ederek belirtti.

Sempozyuma katılan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zülfikar, Münih Tip Fakülyesi (LMU) Dekanı Prof. Dr. Duderman, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. İlkılıç, Hospitzdienst kurucusu Neşe Ebel, Doçent. Dr. Ozan Eren ile Münih Psikiatri Klinik kurucusu Dr. Elif Duygu Cindik-Herbrüggen’in konuşmaları ve Köln Sanat Müzik Topluluğunun seslendirdiği dinleti ve LMU Şehir Kliniğinin bahçesinde  Türk lezzetlerinin ikramı ile geç saatlere kadar devam etti.

Sevgi Fırat/Münih

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


    HIZLI YORUM YAP