İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti 

İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti 

ABONE OL
23:53 - 25/03/2020 23:53
İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İspanya’dan bir gecede Corona virüsü kaynaklı 738 can kaybı haberi geldi. Ülkede salgın nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısı hastalığın çıkış yeri olan Çin’i geçti.

Toplam 3 bin 434 ölümün yaşandığı İspanya, 6 bin 820 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’nın ardından en fazla ölümün görüldüğü ülke. Madrid’de bir buz pateni pisti geçici olarak morga çevrildi. Ülkedeki kalabalık yaşlı bakımevlerinde de onlarca kişi hayatını kaybetti.

Ülkede sağlık çalışanları arasında da binlerce vaka var. Sağlıkçılar maske ve eldiven gibi temel koruyucu malzemelerin eksikliği nedeniyle hükümete çok sayıda dava açtı.

İspanyol ordusu NATO’dan solunum cihazı, koruyucu malzeme ve test setleri istedi.

Ülke genelinde uygulanan 15 günlük sokağa çıkma yasağının 11’inci gününde olan İspanya’da bu sürenin de 30 güne çıkması bekleniyor. Ülkede okullar, barlar, restoranlar ve dükkanlar kapalı.

Üst düzey sağlık yetkilisi Fernando Simon düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Toplumsal temas konusunda neredeyse tam kısıtlama sağladık’’ dedi ve İspanya’nın salgının zirve noktasına yaklaştığını ekledi. Ülkede vaka sayısı Çarşamba günü beşte bir oranında artarak 47 bin 610’a çıktı.

Madrid’de yetkililer bir parkta toplu olarak Corona virüsü testi uygulamaya başladı.

Sosyal hayata getirilen kısıtlamalar ülke ekonomisini de olumsuz etkiledi. Perakende, turizm ve üretim sektörlerinde binlerce işçi geçici olarak işsiz kaldı.

İspanyol Merkez Bankası Çarşamba günü Mart ayının başından beri ekonominin kötüye gittiğini, tüketici harcamalarında da keskin daralma olduğunu bildirdi.

Son olarak aralarında İspanya’nın da olduğu dokuz Avrupa ülkesi yazdıkları bir mektupla birliğe ‘‘ortak borç mekanizması’’ oluşturulması çağrısı yapmıştı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.