DOLAR

32,3512

0.29%
EURO

35,1638

-0.01%
ALTIN(gr)

2.310,01

1,44%
BİST 100

9079.97

1,44%
İş dünyası ‘Ortak Akıl’ istiyor

İş dünyası ‘Ortak Akıl’ istiyor

ABONE OL
19:16 - 04/05/2021 19:16
İş dünyası ‘Ortak Akıl’ istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İş dünyası ülkeyi yönetenlerden ekonomik ve sosyal konularda alınacak kararlarda toplumun tüm kesiminin görüşleri alınarak yapılması gerektiğini vurguluyor.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, bu sürecin bütün toplumu kucaklayan bir ortak akıl ve dayanışma sorumluluğuyla yönetilmesi iş dünyasıyla birlikte toplumun bütün kesimlerinin beklentisi olduğuna dikkat çekti.

Tam kapanmaya geçeceğinin açıklanmasından sonra bu sürece ilişkin ekonomik destek ve sürecin yönetimi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Akıncı, şöyle devam etti.

‘’ Yeni pandemi dalgasının, on binlerce insan kaybına mal olan bu acı dönemin sağladığı tecrübeyle, her alanda bilimsel bilgiye uyarak, bütün toplumu kucaklayan bir ortak akıl ve dayanışma sorumluluğuyla yönetilmesi iş dünyasıyla birlikte toplumun bütün kesimlerinin beklentisidir. Aşı ve ekonomik destekte yeterli hazırlık yok. Yaşamını yitirenler, yakınlarını, sağlığını ve işini kaybeden vatandaşlardan sonra en büyük sıkıntıyı iş dünyasının çekti. Gerekli uyarılarda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Buna rağmen mart ayında başlayan bu dalgaya karşı, ilgili kurumların korunma önlemleri, aşı ve ekonomik destekler konularında yeterince hazırlık yapmadıkları izlenimi edinmiş olduğumuzu üzülerek belirtmek istiyorum.

Yeni sorunlar yaratıldı

Tam kapanma kararı sonrasında yürürlüğe giren hatalı kanun değişikliğiyle çek ödemelerinin kesintiye uğradığına dikkati çeken ANSİAD Başkanı Akıncı, “Çözüm olarak kanun geçersiz sayılarak karşılığı olan çeklerin ödenmesine izin verilmesi gibi bir yöntem benimsenerek, durduk yerde yeni bir sorun alanı yaratılmış oldu” dedi.

Ülkemize yakıştıramıyoruz

Türkiye’nin geçen yıl aldığı önlemlerin başarısına rağmen bu yıl tam tersi bir süreç işletildiğini belirten Akın Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Pandeminin ilk döneminde gerek alınan sağlık önlemleri gerekse ekonomik önlemlerle başarılı olunmuştu. Bununla birlikte yaşanan tecrübeler ışığında süreç yönetiminin iyileşmesi, pandemiyle ve ekonomik etkileriyle daha iyi mücadele edilmesi gerekirken tam tersi bir süreçle karşı karşıya kalmış olmayı, dünyada Nijerya gibi birçok ülkenin Hindistan ve Brezilya yanı sıra Türkiye’den de girişleri kısıtlamasını ülkemize yakıştıramıyoruz. Demokratik katılım ve eleştiri mekanizmalarının bu süreçte açık tutulmalı. TBMM’ne daha fazla izleme, denetim ve çözüm üretme yetkisi verilmeli, ekonomik destekler başta olmak üzere önemli konularda yeni bir kamu-sivil toplum istişare mekanizması kurulmalıdır.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.